• Start
  • / Nyheter
  • / Svenska resenärer ger Varberg toppbetyg
05 december 2022

Svenska resenärer ger Varberg toppbetyg

Varberg är en uppskattad plats att besöka. Det står klart när Swedish Network of Destination Management Organisations presenterar resultatet av undersökningen ”Resa i Sverige 2022”.

Totalt ingår 45 olika städer/platser i undersökningen som har grupperats utifrån fyra olika kluster; storstäder, mellanstora städer, mindre städer och övriga resmål. Undersökningen utgår ifrån 14 olika områden, så som exempelvis mat och dryck, boendealternativ och evenemangsutbud. Varberg ingår i klustret för mindre städer och når ett resultat över snittet på alla 14 områden. Även i jämförelse med övriga kluster står sig Varberg bra och hamnar ofta över snittet.

En plats man gärna återvänder till

När svenskarna väljer resmål värderas trygghet/säkerhet, en bra atmosfär och ett trevligt bemötande högst. Varberg hamnar högre än snittet på alla tre områden. Och att Varberg är en stark destination visas också genom att hela 82% som besökt Varberg uttrycker att de skulle vilja åka tillbaka.

- Varberg är känt för sin öppna atmosfär. Att vi även upplevs som en trygg och trevlig plats dit människor vill återvända är ett bra betyg till besöksnäringen och alla som bor och verkar här. Tillsammans bidrar vi till en attraktiv destination som genererar fler besökare, ökade intäkter till företagen och skapar fler arbetstillfällen, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör Varbergs kommun.

Rekommenderar gärna Varberg för andra

Net Promoter Score, NPS, är ett mått som visar hur benägen besökaren är att rekommendera en upplevelse till en bekant. I undersökningen når Varberg en mycket hedersam sjätte placering, efter Öland, Gotland, Höga kusten, Göteborg och Stockholm.

- Att Varberg placerar sig på en sjätte plats i mätningen är ett gott tecken på ett fungerande och långsiktigt samarbete mellan Varbergs kommun och besöksnäringen. Vårt mål är att vara topp 10 i Sverige och att vi nu hamnar högre än så är givetvis mycket glädjande, fortsätter Martin Andersson, näringslivsdirektör Varbergs kommun.

För mer information, kontakta:
Martin Andersson, Näringslivsdirektör
Telefon: 0708-10 44 46
E-post: martin.andersson@varberg.se

Senast ändrad: 2022-12-05