27 oktober 2022

Sofie Axelsson på Cavaxo Design.

Hej Cavaxo Design!

Från källarlager och sovrumskontor till ex antal urväxna kontor och över 250 återförsäljare av deras produkter. Cavaxo Designs två smyckesvarumärken astrid&agnes och AROCK tar marknaden med storm med sina kvalitativa smycken i skandinavisk, trendig och stilren design. Bakom framgången står den kreativa kvinnan Sofie Axelsson och hennes fantastiska team.

Vilka är Cavaxo Design?

Cavaxo Design AB gundades 2006 i Varberg av Sofie Axelsson och Janina Lindström och smyckesvarumärket astrid&agnes etablerades.

Allt startade hemma i villan med lager i källaren och kontor i sovrummet. Sedan växte man ur kontor efter kontor. 2009 utökade de med ytterligare ett smyckesvarumärke, AROCK – smycken för män.

Sedan 2019 drivs bolaget av Sofie Axelsson – grundare och designer. Med sitt enorma driv, sin vision och sitt fantastiska team – finns idag astrid&agnes samt AROCK representerat i mer än 250 butiker i Sverige och Norge. Både online och i fysiska butiker.

Sofie är i grunden frisör – så form och linjer ligger henne varmt om hjärtat. Hon bor i villa i Stråvalla med sin sambo och 2 döttrar.

Kontoret ligger idag på Birger Svenssons Väg 38 där det dagligen är fullt ös. Nu efter 16 år är de fortfarande i en växande fas där de expanderar på flera plan.

Kvinna med smycken

astrid&agnes och AROCK utstrålar skandinavisk design, med trendigt uttryck och stilrena linjer. Varumärkena håller fantastisk kvalitet då valet av material är hållbart – stål 316. Smyckena har en fin lyster med blank finish och finns även förgyllda med 14k guldplätering och svart plätering. I flertalet serier pryds smyckesmodellerna av gnistrande Cubic Zircon kristaller av hög kvalitet och i kollektionen finns även många modeller av äkta Italienskt läder. Prisvärda smycken till bra kvalitet helt enkelt.

Smyckena syns ofta i media, på influensers, i tv, modemagasin m.fl. och är idag starka varumärken på marknaden.

Varför har ni valt att verka i Varberg?

- Vi startade i Varberg och har alltid trivts här. Så det har aldrig funnits någon plan på att flytta verksamheten till annan ort. För oss som har återförsäljare i hela landet, upplever att det är lätt att resa överallt med utgångspunkt Varberg, säger Sofie Axelsson.

Vad är ert mål och vision för er verksamhets utveckling i framtiden?

- Vårt mål är att skapa trendiga smycken som håller över tiden. Att ge varje person en touch av självsäkerhet och möjlighet att uttrycka sin egna unika stil.

Vi verkar i en tid där utvecklingen går framåt i en rasande fart och vi satsar för fullt för att växa. MEN för oss är det viktigt att behålla närheten och servicen till våra återförsäljare och konsumenter även i en expanderingsfas.

Min vision är att få jobba med min passion, designa på flera plan, att se möjligheter att utveckla och utvecklas utan gräns, vara ett välkänt och väletablerat varumärke i flera länder, att ha ”kul på jobbet” med ett fantastiskt team och framför allt att se människor bära smyckena som skapats - DET är verkligen fantastiskt!

Korta fakta
Kontorsadress: Birger Svenssons Väg 38, 432 40 Varberg
Antal anställda: 6 anställda samt extrapersonal vid behov i Sverige samt distributörer i Norge.

Senast ändrad: 2022-10-27