Choose language
Other:
21 oktober 2022

Hej Tyget Södra Näs!

Historien bakom Tyget Södra Näs går 32 år tillbaka i tiden men nu är det Sarah Berthag Ljones som styr tygrodret med sin passion för att skapa bland tyger och trådar. Nu expanderar hon verksamheten med fler tyger, mer pyssel och många inspirerande sykurser till alla som älskar tyg, sömnad, gardiner och pyssel.

Vilka är ni?

Ägaren Sarah klipper tyg.

- Först och främst är vi en tygbutik med massa underbara tyger från kända märken som Marimekko, Ljungbergstextil, Orla Kiely, Jobs Handtryck, Kinnamark och Arvidssonstextil med flera. Butiken har hela 32 år på nacken. Med mig vid rodret har vi kört på i 4 år, säger Sarah Berthag Ljones.

Nu har vi precis flyttat till stora nya lokaler, vilket har gjort att vi växer från 150 till 500 kvm. Det blir en stor utökning för oss som gör oss till Varbergs nya pysselbutik, med pysselmaterial för både stora och små. Självklart kommer vi fortsatt att ha en massa tyger i butiken. Vi kommer även att ha en kurslokal, där vi kan fortsätta med våra populära sykurser och utöka med flera roliga workshops.

En annan stor del av vår verksamhet är sömnad av gardiner och kuddfordral till både privatpersoner och företag. Vi samarbetar även med flera inredare och syr upp gardiner till deras kunder.

Sedan 4 år tillbaka är det jag, Sarah som driver butiken. I grunden en logistikingenjör som arbetat med lageroptimering, inköp och kvalitetssystem, men som alltid haft ett brinnande intresse för att skapa. Jag fick min första symaskin som 5-åring och sydde då kalsonger till min lillebror. Efter det har jag sytt massor på fritiden och först senare i livet blev det 2 års studier på Tillskärarakademien till Modist och Accessoardesigner.

Varför har du valt att verka i Varberg?

- Butiken har funnits i 32 år. Den startades i Södra Näs, flyttade sedan till Träslövsläge och för nästan 3 år sedan valde jag att flytta butiken in till Varberg. För att nå fler kunder och för att finnas i ett sammanhang med andra butikskollegor.

Tyger inne i butiken.

Vad är ditt mål och vision för verksamhetens utveckling i framtiden?

- Att vi ska bli det självklara valet och utflyktsmålet om man älskar tyg, sömnad, gardiner och pyssel.

Rolig fakta

- Vi är den butik med störst fysiskt utbud av Marimekkotyger i hela Sverige!

 

Korta fakta

Näring: Butikshandel av tyger, pyssel och hattar. Gardinsömnad & montering till privatpersoner och företag, samt kurser.
Adress: Brukstorget i Varberg, Birger Svenssons Väg 16F
Antal anställda: 4 anställda.
Ägs och drivs av: Sarah Berthag Ljones

Senast ändrad: 2022-10-24