• Start
  • / Nyheter
  • / Fullspäckade dagar för unga entreprenörer på Emax 2022
08 juli 2022

Fullspäckade dagar för unga entreprenörer på Emax 2022

Emax arrangeras varje år i syfte att inspirera och utveckla unga entreprenörer. Varbergs kommun delar varje år ut två stipendier för att stimulera drivna ungdomar till att utvecklas i sitt entreprenörskap. Under några dagar i juni fick Fanny Winberg och Kevin Björnerhag från Varberg möjlighet att utveckla sitt entreprenörskap på Emax 2022.

På Emax samlas ambitiösa ungdomar från hela Sverige. Arrangemanget pågick i år mellan den 19 till den 23 juni på Chalmers i Göteborg där deltagarna fick ta del av inspirerande föreläsningar, delta i workshops och tränas i entreprenörskap.

Utgångspunkten och temat för årets dagar var att fokusera på de globala målen och hitta nya idéer i arbetet med att skapa en bättre värld.

- Vi fick tävla mot varandra i grupper att hitta på idéer i förhållande till de globlala målen, berättar Fanny Winberg.

Utöver att arbeta med nya idéer fick deltagarna även lära sig mer om att driva företag och vikten av att ta hjälp.

- Ska man sköta alla delar av företagandet är man inte bäst på allt. Att göra resan ihop med någon annan är enklare och lättare och tar en längre, berättar Kevin Björnerhag. Det finns också mycket hjälp att få som man inte alltid känner till som ny företagare, fortsätter Kevin.

Fanny lyfter även fram det värdefulla i att få nätverka och skapa många nya kontakter.

- Vi lärde känna väldigt många likasinnade drivna människor på få dagar. Kontakter jag kommer har stor glädje av framöver.

Även Kevin lyfter fram kontakterna;

- Vi fick en fantastisk gemenskap med övriga deltagare. Det var enkelt att bli vän med folk då alla som var där delar samma intresse för företagande och entreprenörskap.

Fanny vill uppmuntra intresserad att söka stipendiet för att få åka på EMAX.

– Det var väldigt inspirerande dagar och vi fick kunskaper som vi kommer ha nytta av i livet och för framtida företagande.

Även Kevin vill göra ett medskick till alla som är intresserade av att söka stipendiet;

– Emax ger dig en kickstart med väldigt drivna och duktiga människor. Man lär sig mycket på föreläsningarna och får en annan syn på vad företagande innebär. En väldigt bra grund att jobba vidare från.

Senast ändrad: 2022-07-08