• Start
  • / Nyheter
  • / ”Vi vill bli bäst i Halland på återbruk”
05 juli 2022

”Vi vill bli bäst i Halland på återbruk”

FORM2 har tillverkat möbler till kontor och offentlig miljö sedan 2004.
- Vi är som bäst när vi får jobba nära kunden, för att förstå deras verksamhet och behov och kunna erbjuda en riktigt bra skräddarsydd helhetslösning, berättar VD Benny Andersson.

Berätta lite om FORM2 och vad ni gör.

- Vi är i grund och botten möbelproducenter med lång erfarenhet av att tillverka möbler och inredningar. Vårt erbjudande sträcker sig från att sälja enstaka arbetsbord till att utforma hela miljöer som till exempel kontor, konferens, reception och matsal.

- Vi gillar utmaningar, vi är lyhörda och flexibla och kan därför hitta lösningar på det mesta som kommer i vår väg.

Ni belönades med Årets Hållbarhetspris 2021 – varför tror du?

- De senaste åren har vi lagt stort fokus på att hitta nya vägar mot en cirkulär affärsmodell. Vår resa har bara börjat och har bland annat inneburit en ny fabrik och vårt dotterbolag Kungsäter Factory, som givit oss helt nya möjligheter att utveckla våra cirkulära idéer.

- Det är jätteroligt att vårt arbete har uppmärksammats, det ger oss bränsle och motivation till att fortsätta detta viktiga arbete. Vi upplever att det finns ett enormt intresse och nyfikenhet kring vår verksamhet i Kungsäter, vilket känns jätteroligt och hoppfullt. Vi är mycket hedrade, stolta och glada över priset!

Hur många anställda är ni idag?

- Vi är 15 medarbetare. Utöver huvudkontoret och show room i Varberg har vi också ett show room i Stockholm.

Hur ser planerna ut det närmaste, vad händer i sommar?

- Vi färdigställde en ganska omfattande energioptimering i vår lackeringsavdelning, den blev intrimmad inför sommaren. Vi fortsätter att jobba med minskning av energiåtgång, så mer förberedelser för vintern görs löpande.

Vad är ert mål och vision inför framtiden?

- Vårt mål är att bli bäst i Halland på återbruk, så vi har mycket framför oss. Primärt har vi ett nytt återbruksavtal med Sveriges regioner och kommuner, som vi ska hitta formerna för. Det har precis startat, så både beställarsidan och leverantörssidan håller som bäst på att hitta metoder som ska funka.
- Sedan jobbar vi vidare med rena renoveringar för både företag och privatpersoner. Samtidigt erbjuder vi många företag helhetslösningar, där återbruksperspektivet finns med från början vid nyproduktionen av inredningen. Där krävs även vårt bidrag i form av inventeringar av kunders befintliga inredning. Detta är ett spännande arbete och det känns väldigt inspirerande att kunna erbjuda en helhetslösning där vi tillsammans med kunden kan erbjuda en inredning från vaggan till graven på riktigt.

Vad är bäst med att vara företagare i Varberg?

- Vi är stolta över att få vara en del av företagsgruppen i Varbergs kommun. Kommunen har under senare tid arbetat aktivt på företagssidan och det är genomgående ett trevligt företagsklimat där vi tror många lite mindre bolag får stöttning. Inte minst genom de fina nätverksmöjligheterna som finns i kommunen.

Vem tycker du förtjänar det här priset nästa år?

- Jag tror det finns många bolag som gör sig förtjänta av detta fina pris, så det gäller att de som ska nominera har ett vidsynt perspektiv.

Motiveringen till priset:
Vinnaren är det framgångsrika Varbergsföretaget med en ”dröm om att Västsverige ska bli bäst på att återvinna sina kök och möbler”. Med tydliga cirkulära ambitioner agerar man föredömligt och skapar förutsättningar för en samhällsomställning, där man erbjuder företagare och privatpersoner möjligheten att göra mer hållbara och klimatsmarta val, utan att kompromissa med design eller kvalitet. Årets vinnare är FORM2 och KUNGSÄTER FACTORY.

Senast ändrad: 2022-07-05