• Start
  • / Nyheter
  • / ”Vi vill skapa upplevelser för våra gäster”
28 juni 2022

”Vi vill skapa upplevelser för våra gäster”

Det är inte bara besökare utifrån som älskar Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Det anrika sekelskifteshotellet med österländsk touch är en uppskattad mötesplats även hos varbergarna - kanske ännu mer med nya takbaren Sora som bjuder på magnifik utsikt över Varberg.

Hej Bo Samuelsson, hotelldirektör på Varbergs Stadshotell & Asia Spa! Ni är ju välkända för både varbergare och besökare, men hur skulle du beskriva er verksamhet?

- Varbergs Stadshotell & Asia Spa är en plats där vi skapar upplevelser inom hotell, restaurang, konferens och spa, kryddat med en hel del annat som gör livet härligt.

När bildades Varbergs Stadshotell?

- Varbergs Stadshotell såg dagens ljus 1902 och har sedan dess tagit ett antal olika steg i sin utveckling. Inte minst sedan 1994 då nuvarande ägare tog över driften, och utvecklade verksamheten med spa, fler hotellrum och många andra faciliteter. Själv började jag arbeta här 2006. Det här är för mig och alla mina kollegor en ständigt pågående resa i att utvecklas tillsammans. Vi tror det är viktigt, framför allt för våra gäster men även oss som arbetar här, att den resan fortsätter framåt i lagom takt utan att vi blir otydliga i vad vi vill ge våra gäster.

Hur många anställda är ni idag?

- Drygt 110 årsarbetstider, fördelat på ungefär 180-200 personer.

Hur ser planerna ut det närmaste, vad händer i sommar?

- Vi är så glada att kunna jobba framåt utan påverkan av pandemin – och ser fram emot en sommar med bra fart och många tillresande gäster till oss och Varberg. Vår nya takbar Sora har precis invigts, den blir ett härligt komplement till Bar Munken som är välbesökt för After work. Vi har även påbörjat nästa spännande projekt för att utöka Asia spa med solterass, utomhuspool och bastur. Fler ytor alltså, som blir klart i början av nästa år och som vi hoppas kan tillföra även varbergaren något!

Vad är ert mål och vision inför framtiden?

- Kort formulerat: Att fortsätta jobba för att utveckla oss och våra medarbetare.

Vad är bäst med att vara företagare i Varberg?

- Det är absolut det goda samarbetet, och samverkan mellan företag, föreningar och kommun etc. Det är ju också en unik bra plats för vår verksamhet!

Vinst i dubbel bemärkelse blev det för Varbergs Stadshotell under Varbergs Frukostgala. Varför blev ni Årets besöksnäringsföretag tror du?

- Våra medarbetare är fantastiska och absolut den största orsaken till detta fina pris,
som är en följd av ihärdigt arbete och stort engagemang i andra människor. De har en starkt driv att ge bra service, och en god känsla för både gäster, kollegor och sociala sammanhang.

- Jag tror också att de goda möjligheterna till samarbete som vi har med kollegor i besöksnäringen är också en bidragande faktor.

Vem tycker du förtjänar priset nästa år?

- Det finns många företag som är fantastiskt innovativa och duktiga och kämpar hårt. Ett exempel är Gert och Diba Okén som har byggt upp Okéns Bed & Breakfast till en fantastisk pärla. Och några som verkligen förtjänar en guldstjärna är gänget på Destination Apelviken, som fick priset 2020.

Och ni kammade även hem Årets samarbete för framtiden 2021?

- Vi har haft ett jättefint och givande samarbete med PS, men framför allt med särskolegymnasiet. Ett fantastiskt engagemang och samarbete som möjliggör!

Juryns motivering till priset Årets Besöksnäringsföretag:
Med fin känsla för trender och tradition har man förvaltat Varbergs historiska kurortsarv, och bidragit aktivt till att utvecklas till en modern mötesplats för Varbergsbor och en plats att längta till och besöka för såväl nationella som internationella gäster.

Årets pristagare levererar en kundupplevelse av högsta kvalité och är en motor för stadskärnan som skapar flöden året runt. Med professionell verksamhet i ett sekelskifteshus från 1902 utgör pristagaren ett ständigt pulserande nav för olika evenemang: bröllop, teaterföreställningar, opera, banketter, konserter, nyårsfiranden – anything goes, fast med ägarnas omisskännliga sinne för stil och finess.

Under pandemin har man visat prov på stor flexibilitet och överlevnadsförmåga, vilket resulterade i ett både välbesökt och tryggt besöksmål under svåra tider. Med sitt stora engagemang för Varberg är de alltid mitt i smeten, och man är också en viktig arbetsgivare inom besöksnäringen.

Med en satsning på ny SPA-del, orangeri och roof-top tar ägarna höjd för framtida upplevelser – ett stort grattis till årets besöksnäringsföretag och Varbergs välkomnade och vackra Lotusblomma i centrum: Varbergs Stadshotell & Asia Spa!

Juryns motivering till priset Årets Samarbete för framtiden:
"Med ett professionellt inkluderande bemötande och ett stort engagemang har Varbergs Stadshotell välkomnat gymnasiesärskolans elever i sin verksamhet. Avdelningarna på hotellet har varit positiva och delaktiga till att ta emot elever för studiebesök och arbetsplatsförlagt lärande. Varbergs Stadshotell har på så vis bidragit till att bygga upp ett långsiktigt samarbete mellan skola och arbetsliv, som är värdefullt för elevernas utbildning och framtida arbetsliv."

Senast ändrad: 2022-07-05