• Start
  • / Nyheter
  • / "Jag hoppas att min resa som ung entreprenör på den svenska tech-scenen inspirerar andra att göra samma sak."

Foto: Petter Boström

"Jag hoppas att min resa som ung entreprenör på den svenska tech-scenen inspirerar andra att göra samma sak."

Tjugoåriga Ida Johansson från Träslövsläge blev med sitt företag Turn Consulting vald till Årets Unga företagare 2021. Med sin rekryteringsplattform förenklar de och anonymiserar anställningsprocesser där de dessutom bidrar till en mer fördomsfri rekryteringsbransch. Med en produkt som gör skillnad för andra och för framtiden hoppas Ida på att kunna inspirera fler unga och att fler upptäcker fördelarna med att finnas på västkusten!

Hej Ida, berättade lite om dig och ditt företag!

- Jag driver sedan tre år bolaget Turn Consulting, som arbetar för att skapa bättre förutsättningar för unga att komma in i arbetslivet. Vi är en rekryteringsplattform för och av Generation Z. Den nya generationens arbetskraft är vana vid att allt i deras vardag går vansinnigt snabbt och smidigt, men rekryteringsbranschen har inte riktigt hängt med. Genom helautomatiserade datahanteringsprocesser förenklar vi anställningsprocesser, och genom att göra processerna helt anonymiserade skapar vi dessutom en mer fördomsfri rekryteringsbransch.

Varför tror du att du belönats med priset Årets Unga företagare 2021?

- Förutom att vår produkt gör skillnad för andra, skulle jag säga att jag bidrar till ett mer hållbart Varberg, nu och i framtiden. Jag hoppas att min resa som ung entreprenör på den svenska tech-scenen inspirerar andra att göra samma sak. Jag vill visa på att det går utmärkt att driva sitt tech-startup ifrån västkusten och att det snarare ger fler möjligheter än att vara i storstaden.

När startade du Turn Consulting?

- Bolaget startades först som ett UF-företag 2018/2019 och efter det valde jag att omvandla till aktiebolag. Att som ung få testa på att driva företag i en skolmiljö, med hjälp från akademin och näringslivet, gjorde det mycket enklare att senare bygga en skalbar produkt baserat på ett verkligt kundbehov.

Hur ser planerna ut det närmaste, vad händer i sommar?

- Under våren och sommaren är vi mycket ute och träffar studenter och unga för att öka antalet registrerade i våra plattformar. I sådana marknadskampanjer arbetar vi ofta tillsammans med våra kunder för att maximera spridningen och nyttan av våra projekt. Vi håller också på att bygga om ansökningsprocesserna just nu, så produktutvecklingen rullar alltid på parallellt med löpande rekryteringar.

Vad är ditt mål och din vision inför framtiden?

- Visionen med Turn är att bidra till en mer rättvis rekryteringsbransch och anpassa de traditionella rekryteringsprocesserna efter den nya generationens förhållningssätt. Vi är bara i början på vår resa och ser fram emot att fortsätta utveckla företaget och vårt erbjudande tillsammans med kunder och användare. Ett annat konkret mål är att varje år erbjuda minst 85 procent av vår kandidatbas minst ett jobberbjudande per år.

Har du några kul fakta om företaget att dela med dig av?

- Sedan start har vi lagt 0 kronor i marknadsföring till våra användare (arbetssökande). Trots detta har vi idag över 6000 registrerade kandidater. Att vara nyföretagare i startskedet har sina utmaningar, men skapar också en kultur där ”man tager vad man haver”. Jag tror att etablerade företag kan inspireras av ”startup-andan”. Genom att skapa en riktigt bra produkt som säljer sig själv och som både kunder och användare rekommenderar, så skapar man ett långsiktigt hållbart företag – enligt mig!

Vad är bäst med att vara företagare i Varberg?

- Närheten till allt! Det är lätt för oss som arbetar med kunder i hela Sverige att ta sig runt med kollektivtrafiken. Jag tycker näringslivet, kommunen och akademin samarbetar på ett bra sätt i Varberg och som nyföretagare känner jag mig väldigt välkommen.

Vem tycker du förtjänar det här priset nästa år?

- Som nyvald styrelseledamot i Företagarna Varberg har jag nu förmånen att träffa flera andra unga företagare ifrån närområdet. Varberg är fullt av talanger så jag tror inte att vi kommer att ha några svårigheter att hitta potentiella vinnare!

Juryns motivering:
Endast 20 år gammal har hon som ambition att förändra rekryteringsbranschen för unga.

Hon utmanar och förändrar gamla processer, för att få den nya generationen att tidigt ta sig in på arbetsmarknaden. Hennes bolag blir unikt genom sitt fokus på generation z. Hennes plattform är snabbare, fördomsfri och anonymiserad för att ge alla samma möjlighet att få ett jobb.

Årets unga företagare Varberg 2021 - Grattis Ida Johansson Turn Consulting!

Senast ändrad: 2022-06-02