Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / "För oss är det viktigt att hela tiden vara i ständig rörelse och utveckling."

"För oss är det viktigt att hela tiden vara i ständig rörelse och utveckling."

Derome - Sveriges största familjeägda träindustri, från skog till färdigt hus och med kunder över hela landet. Ett lyckat generationsskifte med ett vågat entreprenörskap som ständigt får dem att utvecklas och växa. Med sitt engagemang för hållbarhet, en levande landsbygd och att fler kvinnor ska komma in i byggbranschen så är de en stor förebild för många företagare. Under Frukostgalan i april fick Magnus Andersson, VD och koncernchef på Derome AB välförtjänt ta emot priset Årets Företagare 2021!

Vilka är ni?

- Derome är ett familjeföretag med verksamhet från skog till färdigt hus. Våra kunder finns över hela landet och är till exempel bygg- och industribolag, skogsägare, fastighetsutvecklare och husköpare på konsumentsidan. Vi strävar efter att göra vardagen enklare för våra kunder.

Varför tror du att ni belönats med priset Årets Företagare 2021?

- Det här priset är medarbetarnas förtjänst! De gör ett fantastiskt arbete varje dag för att förenkla kundernas vardag. Vår framgång bygger också på den jordnära och starka företagskultur som vi på Derome har. Vi har roligt ihop och bygger företaget tillsammans.

Derome har funnits sedan 1946 - hur många anställda är ni idag?

- I dagsläget är vi 2800 anställda, men vi växer hela tiden. Vi vill vara ett starkt arbetsgivarvarumärke och en attraktiv och modern arbetsgivare i framtiden.

Hur ser planerna ut, kortsiktigt och långsiktigt?

- Det är ett högt tryck i alla våra verksamheter nu och vi har alltid flera spännande projekt på gång, så även i år. Med projektet Göinge By kommer vi att bygga det största klimatneutrala bostadsområdet i Sverige. De befintliga byggnaderna som tillhörde den gamla Göingegården - ladan, kvarnen, smedjan med flera - kommer att få nytt liv. Första byggstart är under 2023/2024.

- För oss är det viktigt att hela tiden vara i ständig rörelse och utveckling. Det är det som stärker Deromes tillväxt i framtiden. Vi har många mål inom alla områden i verksamheten.

Vad är bäst med att vara företagare i Varberg?

- Ett bra samarbete mellan näringsliv och kommun är en stark förutsättning för ett bra företagsklimat. Varbergs kommun är ett gott exempel på när det fungerar på ett sätt som gör det positivt och enkelt att driva och utveckla företaget.

Vem tycker du förtjänar det här priset nästa år?

- Jag hoppas att det blir ett familjeföretag som bygger sin verksamhet långsiktigt och som växer tillsammans med sina medarbetare, kunder och de samhällen man verkar i.

Juryns motivering:
Med rötterna i skogen började det för 76 år sedan med en liten bysåg till idag ett mångmiljardbolag och Sveriges största familjeägda träindustri, från skog till färdigt hus. De har vågat ta ut svängarna i sitt entreprenörskap genom att hela tiden växa. Med ett lyckat generationsskifte lever fortfarande den jordnära företagskultur kvar där personliga relationer värderas högt.

De utmanar både sig själva och branschen att bygga klimatneutralt och hållbart. De har ett engagemang för att få in fler kvinnor i byggbranschen och tagit ett stort socialt ansvar genom att verka för en levande landsbygd samt stort fokus på hållbarhet. Med långsiktiga relationer med lokala företag skapar de idag arbetstillfällen för långt fler än sina 2800 medarbetare i hela Sverige.

Vi lyfter på hatten för Årets Företagare Varberg 2021, en förebild för många företagare – grattis Derome!

Senast ändrad: 2022-05-17