• Start
  • / Nyheter
  • / Inspirationsträff för Varbergs Besöksnäring
02 maj 2022

Inspirationsträff för Varbergs Besöksnäring

Ett 50-tal personer från Varbergs besöksnäring sammanstrålade på Varbergs Stadshotell & Asia SPA måndagen den 25 april för inspirationsträff inför den stundande högsäsongen.

Inledningsvis hälsade näringslivsdirektör Martin Andersson alla välkomna och kommenterade den positiva gästnattsstatistiken för 2021, där vi kunde konstatera att varberg är tillbaka på nivåerna före pandemin. Sedan uppmärksammades några av vinnarna från Frukostgalan, där priser delats ut till företag för 2021:

  • Varbergs Stadshotell & Asia Spa, representerat av hotelldirektör Bo Samuelsson, för Årets Besöksnäringsföretag samt även Årets samarbete för framtiden
  • Björn Lundh, ordförande Varberg Handel, Årets Näringslivsprofil
  • Fästningens rum vid havet, Fästningens logi i Varberg AB, Årets Nyföretagare.

Deltagarna bjöds därefter på en trendspaning av Anna Österlund från Placebrander, som bland annat tog upp vad forskningen säger är beståndsdelarna i en attraktiv plats och vilka som skapar den. Sedan ledsagade hon genom de hetaste internationella och nationella trenderna just nu kopplat till platsutveckling och med särskilt fokus på besöksnäringens del i den. Hon bröt ner dem i förklarande exempel för att åhörarna skulle kunna applicera eller ta inspiration från dem i sitt företag.
Läs mer om platsmarknadsföring på Placebranders webbplats Länk till annan webbplats.

Cornelia Magnusson från Världsarvet Grimeton presenterade flera spännande nya satsningar, bl a Grimeton Academy, året-runt-öppethållande och escaperoom.
Läs mer på Grimetons webbplats Länk till annan webbplats.

Därefter berättade Mia Carlsson, ansvarig för Turistinformationen i Varbergs kommun, om det hyrcykelsystem som nu åter är säsongsoperativt för besökare och invånare. Mötesdeltagarna fick också information om den nya Visit Varberg-appen, och kunde ladda ner den direkt i sina mobiler.

Läs mer om Visit Varberg app på Visit Varbergs webbplats Länk till annan webbplats.

Läs mer om cykeluthyrning på Visit Varbergs webbplats Länk till annan webbplats.

De olika nätverksledarna inom Varbergs Besöksnäring presenterade sina verksamheter, och belyste aspekter som ekonomi, samarbete med kommunen, EU-finansiering, medlemsarbete och publika aktiviteter.
Läs mer om nätverken Länk till annan webbplats.

Visit Hallands blivande avdelningschef Jimmy Sandberg inspirerade och berättade alla pågående och kommande satsningar för att Halland ska attrahera fler utländska turister. Liksom förra året, så sker en stor satsning på att utveckla sommarsäsongen.
Ta del av Visithalland - En reseguide som hjälper dig att hitta till det bästa i Halland Länk till annan webbplats.

Destinationsutvecklare Magnus Thomson från Varbergs kommun avslutade det ordinarie programmet genom att berätta om evenemang, satsningar, marknadsföring och andra nyheter som är på gång inför sommaren.
Hitta sommarens evenemang på Visit Varbergs webbplats Länk till annan webbplats.

Som en extra bonus fick mötesdeltagarna en exklusiv visning av den kommande rooftop-baren på Varbergs Stadshotell & Asia Spas tak, i solnedgången med Varbergs Fästning och havet som kuliss.

Senast ändrad: 2022-05-02