• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Krister Svahn, nybliven entreprenör!

Foto: Malin Arnesson

Hej Krister Svahn, nybliven entreprenör!

Under hösten och vintern har vår Entreprenörsskola varit i full gång med ett stort gäng nya entreprenörer som hungrigt tagit del av alla tips och information som hjälpt dem på resan mot att förverkliga sin dröm. En av dessa heter Krister Svahn. Läs om när han berättar om sin ömhet för kommunikation, om spännande förhållningssätt till livet och vad Entreprenörsskolan betytt för honom!

Vem är du?

Krister Svahn föreläser på scen.

Foto: Maria Narevik

- Jag är en 52-årig Bua-bo som är galet besatt i allt som ryms i det fina ordet kommunikation: marknadsföring, storytelling, krishantering, journalistik, ledarskap, skratt, tårar, stolthet, engagemang, gåshud… I min konsultverksamhet jobbar jag med företag och organisationer som kanske inte är fullt lika besatta som jag, men som ändå insett betydelsen av god och professionell kommunikation och vill ha ett expertstöd.


Hur kommer det sig att du valde att starta eget?

- Enkelt: det har jag alltid vetat att jag ska göra. Och nu var det dags. Jag har haft många spännande jobb och anställningar, men det här att få styra min vardag och fatta mina egna beslut och själv bestämma vad jag lägger energi på… det är så sjukt härligt och stimulerande.

Vilket är ditt mål och vision för ditt företag?

- Att Bua-borna ska stanna mig på ICA och säga: Men hallå, är inte du kommunikationskonsulten jag såg på Carina Bergfeldt igår? Och så är det fint om det kommer in pengar i företaget också. Bara sådär lagom mycket att mitt företag kan utvecklas långsiktigt och fortsätta vara en plattform där jag får vara fri och kreativ och jobba med intressanta företag och människor.

Rolig fakta

- Krister Svahn Kommunikation AB skulle från början heta Skit I Byx AB. Det var min gamla mosters favorituttryck - ett förhållningssätt till livet och en uppmaning att inte ta saker på så jädra stort allvar, som jag verkligen kan identifiera mig med. Brände min moster gröten ryckte hon på axlarna och sa ”skit i byx” och gick vidare i livet. Av en klok konsultmentor fick jag rådet att företagsnamnet bör beskriva vad företaget gör så… ja, då funkade det ju inte det namnet riktigt hahaha.

Vad har Entreprenörsskolan haft för värde för dig?

- Alltså på tal om gåshud – jag ryser verkligen när jag tänker på allt Sverige och Varbergs kommun och Näringslivskontoret gör för att stötta lätt vilsna nyföretagare. Här fick jag möjlighet att tanka klokskap från en hel rad med vassa experter, superinspirerande företagarproffs och megasköna nyföretarkollegor. Att få ställa alla dumma frågor och samtidigt bada i Varbergs unika entreprenörsanda gav mig en grym boost och en stark tro på det jag gör. Underbart!

Är du också nyfiken på Entreprenörskolan?

Entreprenörsskolan finns till för dig som vill starta, eller nyligen har startat, eget. Den är även öppen för dig som vill ta över ett befintligt företag. Under utbildningen går vi igenom allt du behöver veta för att ha bästa möjliga förutsättningar som ny företagare. Varje tillfälle innehåller en del inspiration, en del information och en del interaktion.

Utbildningsstart för 2022 är 12 oktober. Sedan ses vi varannan onsdagskväll, vid fem tillfällen i höst och ytterligare tre tillfällen efter årsskiftet 2023.

Läs mer om Entreprenörsskolan och anmäl dig

Senast ändrad: 2022-04-05