• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Åsa Nilsson, nybliven entreprenör!
29 mars 2022

Hej Åsa Nilsson, nybliven entreprenör!

"Det viktigaste till att börja med, måste ju ändå vara att man vågar ta klivet och testa om det är en bra idé. Eller hur? Att man inte bara går runt och funderar." Så säger Åsa Nilsson som precis deltagit i vår Entreprenörsskola. Under hösten och vintern har ett stort gäng nya entreprenörer hungrigt tagit del av tips och information som hjälpt dem på resan mot att förverkliga sin dröm. Läs om Åsas väg mot egenföretagandet, om att tuta och köra och om vad Entreprenörsskolan betytt för henne!

Vem är du?

- Mitt namn är Åsa Nilsson och jag har startat ett aktiebolag, som heter ”Vi Ses i Världen”. Jag har jobbat med gruppresor i över 20 år och ÄLSKAR mötet mellan människor. Att skräddarsy resor till företag, föreningar, organisationer eller kompisgäng är något utav det roligaste som finns.

Hur kommer det sig att du valde att starta eget?

- När Corona slog till med full kraft, försvann de allra flesta jobb inom resebranschen och jag fick lite tid att fundera över vad jag nu ville fortsätta med. Skulle jag sadla om helt och hållet till något annat, eller skulle jag nu starta eget företag som researrangör och stå redo den dag världen börjar öppna upp igen?

Jo, så blev det. Det kändes väldigt naturligt efter att jag fått möjligheten att gå en ”starta eget-kurs” och fått presentera min affärs-idé. Jag tänkte att det säkert är någon mening med allt och med detta var det kanske ”Now or never” som gällde. Tuta och kör!

Vilket är ditt mål och vision för ditt företag?

- Mitt första mål är att kunna leva på det jag gör själv, istället för att vara anställd. Jag sprudlar av ideér och vill arrangera resor för både utrikes och inrikes med flyg eller buss. Dagsturer eller flerdagars-resor.

Jag vill även låna ut mig som reseledare eller guide och jag hjälper gärna företag med långvariga eller kortvariga projekt inom hotell, turism, sport och event.

Förhoppningsvis hittar jag mer och mer specifikt vad jag ska fokusera på och vad jag tycker är roligast, men i början tror jag inte det gör något att vara lite ”spretig”. Det viktigaste till att börja med, måste ju ändå vara att man vågar ta klivet och testa om det är en bra idé. Eller hur? Att man inte bara går runt och funderar.

Vad har Entreprenörsskolan haft för värde för dig?

- Att få gå ”Entreprenörsskolan” var otroligt givande. Träffa och nätverka med andra människor som är i samma situation har varit ovärdeligt och superlyxigt att få ta del utav.

Alla föreläsningar i aktuella ämnen, när det gäller nyföretagandet önskar man att alla som har funderingar på att starta eget, kunde få vara med om.

Det har hjälpt och inspirerat mig oerhört mycket och jag är verkligen glad att jag fått möjligheten att få vara med.

Är du också nyfiken på Entreprenörsskolan?

Entreprenörsskolan finns till för dig som vill starta, eller nyligen har startat, eget. Den är även öppen för dig som vill ta över ett befintligt företag. Under utbildningen går vi igenom allt du behöver veta för att ha bästa möjliga förutsättningar som ny företagare. Varje tillfälle innehåller en del inspiration, en del information och en del interaktion.

Utbildningsstart för 2022 är 12 oktober. Sedan ses vi varannan onsdagskväll, vid fem tillfällen i höst och ytterligare tre tillfällen efter årsskiftet 2023.

Läs mer om Entreprenörsskolan och anmäl dig

Senast ändrad: 2022-03-30