• Start
  • / Nyheter
  • / Hej Petter Boström, nybliven entreprenör!

Hej Petter Boström, nybliven entreprenör!

Under hösten och vintern har vår Entreprenörsskola varit i full gång med ett stort gäng nya entreprenörer som hungrigt tagit del av alla tips och information som hjälpt dem på resan mot att förverkliga sin dröm. En av dessa heter Petter Boström. Läs om när han berättar om sin väg mot egenföretagandet, om att inte vara ensam på resan och vad Entreprenörsskolan betytt för honom!

Vem är du?

Fotostudio

Jag är en glad tvåbarnspappa med ett brinnande intresse för foto och musik. I grunden utbildad inom ljud- och musikproduktion men har i mitt yrkesverksamma liv i huvudsak jobbat som säljare och sedan musiklärare. Då jag är en väldigt vetgirig och nyfiken person har jag alltid ett stort behov av att utvecklas så jag tillbringar stor del av min fritid med att gå kurser eller på egen hand utforska olika områden. Ett sådant område är foto och film som jag haft som hobby i många år. Jag har gått många kurser och spenderat många timmar på nätet för att suga åt mig så mycket kunskap jag bara kunnat, och det är det som har lett mig till min företagssatsning. I mitt företag hoppas jag kunna hjälpa andra företag med att skapa högklassigt bildmaterial som de kan använda i sin verksamhet. Idag är det lätt att ta bilder med enkla medel och därför tycker jag det är extra viktigt att sticka ut i mängden, så mitt mål är att ge mina kunder det där extra som gör att de får synas utåt från sin allra bästa sida.

Hur kommer det sig att du valde att starta eget?

För mig handlade det delvis om att det inte finns så många möjligheter till anställning inom den yrkeskategorin jag verkar, så att starta eget är ett sätt för mig att kunna arbeta med det jag brinner för, och delvis är det ett sätt att kunna välja själv hur jag vill arbeta och med vad. Det är såklart inte ett enkelt steg att släppa tryggheten i att ha en stadig lön men det är otroligt spännande och utvecklande att kasta sig ut i en ny värld, och det ska förhoppningsvis landa i någon form av trygghet framöver tänker jag.

Vilket är ditt mål och vision för ditt företag?

Mitt mål med företaget är såklart att få så många nöjda kunder som möjligt så att jag kan få fortsätta arbeta med detta i många år. Jag är nog lite perfektionist och vill alltid göra mitt bästa för att leverera riktigt bra material till mina kunder. Det finns lite tankar om tjänster som jag inte ser på marknaden idag som jag såklart inte kan avslöja här och nu, men jag hoppas att det är något som företagen häromkring ska finna användbara.

Rolig fakta

Svårt! Det enda jag kan komma på som kanske är lite speciellt är att några av mina bilder har hamnat i en musiktidning i Japan.

Vad har Entreprenörsskolan haft för värde för dig?

Det har varit en fantastisk möjlighet att få delta i Entreprenörsskolan av många anledningar. Vi har fått så mycket bra info om saker man måste tänka på som nyföretagare, men också som säkerligen skulle vara matnyttigt för de som hållt på några år. Jättemånga inspirerande föreläsare som delat med sig av sin personliga resa och sina tankar om företagande och så nätverket med människor som deltagit. Det är så bra att få träffa andra som sitter i samma sits och kunna dela sina tankar och funderingar. En av de viktigaste sakerna jag tar med mig från entreprenörsskolan är att jag inte behöver sitta själv i båten även om jag är ensam i min firma, det finns mycket hjälp att få och jag ska inte vara rädd för att ta hjälp när jag behöver det. Det har gett mig en rejäl boost att våga satsa!

Är du också nyfiken på Entreprenörskolan?

Entreprenörsskolan finns till för dig som vill starta, eller nyligen har startat, eget. Den är även öppen för dig som vill ta över ett befintligt företag. Under utbildningen går vi igenom allt du behöver veta för att ha bästa möjliga förutsättningar som ny företagare. Varje tillfälle innehåller en del inspiration, en del information och en del interaktion.

Utbildningsstart för 2022 är 12 oktober. Sedan ses vi varannan onsdagskväll, vid fem tillfällen i höst och ytterligare tre tillfällen efter årsskiftet 2023.

Läs mer om Entreprenörsskolan och anmäl dig

Senast ändrad: 2022-03-09