• Start
  • / Nyheter
  • / "Ingen minns en fegis, man måste våga!"
07 september 2021

"Ingen minns en fegis, man måste våga!"

Citatet kommer från en av de många öppna föreläsningar som anordnats på Campus Varberg. Här vill Campus ge hela Varberg tillfälle att inspireras och fascineras av intressanta och duktiga föreläsare. Emma Frans, Camilla Lugnet (Världsarvet Grimeton), Alexandra Pascalidou, Ångestpodden och Louise Hoffsten är ett urval på tidigare föreläsare.

Varje år anordnar Campus Varberg öppna föreläsningar där de ger Varbergsborna tillfälle att inspireras och lära nytt av intressanta föreläsare med aktuella ämnen. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla med idén om att skapa en naturlig mötesplats på Campus Varberg. Dessutom får de möjligheten att visa upp Campus Varbergs lokaler och berätta om vilken verksamhet de bedriver. Föreläsningarna genomförs genom Varbergs Sparbank med stöd av Sparbanksstiftelsen Varberg.

När det inte är pandemi-tider hålls föreläsningarna i Stora hörsalen på Campus med plats för 230 personer. Föreläsningarna har under alla år lockat en bred målgrupp och föreläsningarna har många gånger varit fullsatta. När föreläsningarna sker kvällstid har fler möjlighet att delta, till exempel efter jobbet, efter gymmet eller efter skolan.

Under rådande situation har de valt att fortsätta arrangera öppna föreläsningar digitalt. Vilket också möjliggör att fler utanför Varberg kan delta med gott avstånd hemifrån!

- Det som varit så fantastiskt under det digitala året som varit är att vi känt oss ännu närmare deltagarna då de gärna sitter med kameran på och vi får vara med dem även på hemmplan, där de sitter tillrätta med en kopp te, stickar på någon halsduk eller satt sig tillsammans med någon familjemedlem i soffan, säger Ida Thomsson, projektkoordinator på Campus Varberg.

I höst fortsätter Campus hålla föreläsningarna digitalt men ser naturligtvis fram emot att hålla föreläsningarna på plats igen snart!

Här hittar du höstens alla föreläsningar Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2021-09-07