01 september 2021

Foto: Karin Linde

Hej Sara H Olsson!

Varbergsförfattaren Sara H Olsson är nu aktuell med sin nionde bok, som för första gången utspelar sig just här i trakterna runt Varberg. Med avstamp i Entreprenörskolan så driver hon sitt eget företag och satsar nu på att nå ut internationellt med sina romaner.

Vem är du?

Jag är född och uppvuxen i centrala Varberg men bor sedan 12 år tillbaka i Tångaberg med min familj där jag driver mitt företag hemifrån. Jag är författare på heltid sedan tre år tillbaka, innan dess arbetade jag i branschen som lektör, redaktör och förläggare. Under en period drev jag även eget bokförlag. Jag är nu aktuell med min nionde bok, en historisk roman som utspelar sig utanför Varberg både under andra världskriget och i nutid. Det är första gången jag skriver om min hemstad, så det är spännande!

Varför har du valt att starta företag i Varberg?

Jag visste absolut noll och ingenting om att driva företag, men efter att ha gått entreprenörsskolan insåg jag hur mycket stöd och möjligheter det finns för nyföretagare i Varberg. Varberg är en framåt stad, med bra nätverk och mycket småföretag!

Vad är ditt mål och vision för verksamhetens utveckling i framtiden?

Jag har faktiskt häromdagen skrivit avtal med en litterär agentur som kommer att hjälpa mig att nå ut med mina böcker internationellt! Inom kort kommer jag att kunna läsas i Finland, Ryssland, Polen, Spanien, Danmark och Norge. Det är hur häftigt som helst! Så under de närmaste åren räknar jag med att öka både läskrets och omsättning ordentligt!

Rolig fakta om företaget:

Älskar research! När jag skrev den humoristiska romanen ”Klassföräldrarna” kontaktade jag jourhavande biolog för att ta reda på vad som händer med småfåglar om de andas in haschångor. Trodde att jag skulle få ett långfinger till svar för en så dum fråga, men tvärtom. Biologen var mycket seriös och gav ett utförligt svar. Det var kul, och boken blev en storsäljare!

Korta fakta

Namn: Sara H. Olsson
Företag: Sara Olsson Litteratur AB
Adress: Tångabergsvägen 8 i Varberg
Anställda: 1 = jag själv, och min man högst ideellt :)

Senast ändrad: 2021-09-01