Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
05 juli 2021

Hej Kräftvagnen i Läjet!

På den berömda Kräftvagnen i Läjet menar man att alla ska kunna njuta av havskräftor. Eller som det heter på läjesmål: lajrhommer. Utan mellanhänder säljer Kräftvagnen den dagsfärska fångsten från egna båtar direkt till kund. Konceptet har gjort Kräftvagnen omåttligt populär, och under åren har köerna ringlat långa i tålmodig jakt på havets bästa delikatess.

Mattias Johansson

Hur mycket kräftor säljer ni per säsong?

- Det bygger helt på hur fångsten ser ut under säsongen. Men det brukar ligga på mellan femton och tjugo ton.

Hur äter du själv helst dina kräftor?

- Jag äter mina med barkis och citronmajonnäs, det räcker. Men gärna med en kall öl till, och kanske en liten snaps.

Vilken dag på jobbet kommer du aldrig att glömma?

- Första dagen vi öppnade Kräftvagnen. Vi trodde att det skulle gå några kilo, men när vi kom hit var det två hundra meter kö redan innan öppning.

Vad gör du en ledig sommardag i Varberg?

- Jag brukar börja med att gå ner på stranden och bada, innan jag tar cykeln in till Apelviken och äter lunch på &Olles eller Brittas. Sen njuter jag av kvällssolen vid Kaffeboden i Läjet. Jag jobbar så mycket att när jag väl är ledig behövs inga aktiviteter, då tar jag det väldigt lugnt!

Rolig fakta:

Ca 20 procent av alla havskräftor som säljs i Sverige kommer från Träslövsläges hamn.

Senast ändrad: 2021-07-06