19 maj 2021

Vårens besök i Varbergs näringsliv

Det var i fortsatt annorlunda former som vårens besöksvecka kunde genomföras när kommunen hälsade på hos 22 företag i Varberg. Besöksveckan är ett sätt för oss att ta del av företagens vardag med både utmaningar och framgångar. Den här gången präglades dialogen av samverkan, framgångsvisioner och såklart även pandemins effekter.

Företagsbesöksveckan arrangeras av Näringslivs- och destinationskontoret och är ett av många initiativ för att förbättra företagsklimatet och stärka samarbetet mellan Varbergs kommun och det lokala näringslivet. I år blev det åter igen ett spännande urval från olika branscher och med geografisk spridning.

Liksom i höstas fick vi anpassa besöken efter aktuella restriktioner, vilket innebar mindre grupper och utomhusbesök där det var möjligt.

- Vid ett av besöken berättade de om att vi har ett bra samarbete i Varberg där företagen stöttar varandra och hjälps åt, och om de inte kan hjälpa till själva så tipsar de gärna om sina kollegor. Det tycker jag känns så gott att höra, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande som också tackar för en bra företagsbesöksvecka med många givande möten.

- För oss är det viktigt att tidigt känna till framtidsplaner och visioner - vi vill ha en ständigt pågående dialog för att kunna möta behoven i näringslivet säger Martin Andersson, näringslivsdirektör. Vi har sett prov på många smarta samarbeten, företag som växer och nya idéer som testats. Vissa företag har en fortsatt tuff situation men det finns en stark framtidstro.

- Tack för ett trevligt besök och stort engagemang! Det bygger starka och utvecklande relationer för framtiden säger Mikael Bjelkenfors, VD på Skene Järn som var ett av de företag som vi besökte i dagarna.

Under vecka 18 besökte vi:

Ahlsell
Basement Design
Biostaden Capitol Varberg
Deutsche Windteknik
Electrolux Home
Elektra
Hattaviken
Hedin Bil
LanguageWire
LCT Produktion
Ludvig & Co
Maleryd Fastigheter
Mylla Fond & Försäkring
Nordea
Scorett & Håkanssons
Skene Järn
Stadax Betongteam
Trapiche & Co
Varbergs Stenfastigheter
Varberg Cruise Line
Ventilationsteknik

Nedan ser ni bilder från veckans alla besök!

Senast ändrad: 2021-05-19