• Start
  • / Nyheter
  • / "Som både nyinflyttad och nyföretagare blir man väldigt glad över att det satsas så mycket på oss."
29 april 2021

"Som både nyinflyttad och nyföretagare blir man väldigt glad över att det satsas så mycket på oss."

Therese Carlberg, som tillsammans med sin man Jonas driver företaget Ject Creative Studio, var en av deltagarna på Entreprenörsskolan hösten 2020. - En fantastisk förmån, och en guldgruva av inspiration och tips, säger Therese om utbildningen.

Varför ville du gå Entreprenörsskolan?

- Min man deltog 2019 och tyckte att det både gav en bra helhetsbild av företagande och även nya kontakter. Det lät härligt och inspirerande, och det var verkligen en glädje att få lära sig mycket matnyttigt och att dela andras erfarenheter.

- Det känns som om utbildningen passar allra bäst för den som redan har kommit igång lite och inte är kvar på idéstadiet, därför blev nivån perfekt för mig.

Vad var den största behållningen?

- Jag fick många konkreta och användbara tips. För mig var det extra värdefullt med information om företagsförsäkringar och Försäkringskassan, och jag fick också bra kontakt med en revisor. Timbanken var ett bra tips och jag ska också boka in en träff på Nyföretagarcentrum. Men den största behållningen var helheten och bredden.

- Kursen har ett perfekt format för den här staden och det är imponerande hur många olika enheter och aktörer som är med och bidrar. Så kvalitativt och generöst och verkligen proffsigt genomfört. Som både nyinflyttad och nyföretagare blir man väldigt glad över att det satsas så mycket på oss. Det kändes så välkomnande, som en varm kram att få komma hit!

Du och din man driver företaget Ject, berätta!

- Ject är en grafisk designbyrå, vi gör till exempel grafiska profiler, hemsidor och filmer. Jonas är kreatör och AD, medan jag är projektledare och har administrativt ansvar. När vi startade visste vi inget om att driva företag, vi hade båda varit anställda tidigare. Men vi fick en rivstart med några återkommande kunder vilket gav ringar på vattnet och gjorde att vi fick flyt direkt.

- Förutom bred kunskap har Entreprenörsskolan gett oss ett större kontaktnät. Nu stöter man på andra deltagare på stan och det är jätteroligt med nytt nätverk.

Ni är inflyttade till Varberg, hur hamnade ni här?

- Jag kommer från början från Lidköping. När jag bodde i London träffade jag Jonas som jobbade på reklambyrå. Efter London flyttade vi till Stockholm, där jag jobbade bland annat inom H&M-koncernen. Men när vi bildat familj kände vi att Stockholm inte var det bästa alternativet. Vi hyrde ut hemmet och följde efter vänner som flyttade hit – en kompisflytt alltså! Det kändes lyxigt att bo vid havet och vi ville testa att landa här innan vi slog oss ner permanent. Första året var jag föräldraledig och Jonas startade upp Ject. Nu har vi sålt lägenheten i Stockholm och stormtrivs i Läjet.

Senast ändrad: 2021-04-29