Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Lolles är Varbergs cykelvänligaste arbetsplats!
28 april 2021

Lolles är Varbergs cykelvänligaste arbetsplats!

Cykelvänlig arbetsplats är ett årligen återkommande cykelprojekt där deltagarna får tävla mot varandra. Syftet med projektet är att få så många som möjligt att cykla till och från jobbet genom att arbetsgivare arbetar med att bli så cykelvänliga som möjligt.

Varje år uppmärksammas tre arbetsplatser i kategorierna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling. Varbergs kommun var med och delade ut priset till Lolles som denna gång tog hem kategorin Årets cykelvänligaste arbetsplats! Stort grattis Lolles!

Berätta, vad har ni gjort för att bli en cykelvänlig arbetsplats?

- Lolles har varit en cyklande arbetsplats i många många år, vi förvaltar bara arvet. Vi varbergare är vana att cykla, jämt och överallt! Det är därför alldeles naturligt för oss att uppmuntra våra medarbetare, och kunder, att ta cykeln. Vi peppar varandra att cykla, det blir ett bra flow att flyta med i liksom. Butiken ligger dessutom granne med en av stans riktigt bra cykelhandlare så vi kan hajka på dom när det gäller luft i däcken och låna verktyg till snabbjusteringar. Det är otroligt lyxigt att ha det så säger Ullrika på Lolles.

Varför tycker ni det är viktigt att satsa på det här?

- För både hälsa och miljö är cykeln asagobbabra! Och i Varberg, här vi som sagt är uppfostrade med cykelstyret i vaggan och stoltheten över stans gamla cykelindustri nedärvd i blodet, är det enkelt att hänga på sig hjälmen och trampa iväg. Sen tycker vi att vardagsmotionen tyvärr är både lågprioriterad och bortglömd i mångas liv och vi vill slå ett slag för att också de små stegen faktiskt leder nånstans.

Hur känns det att få utmärkelsen?

- Vi är superglada och lite försiktigt malliga över den här utmärkelsen! Den är också mycket roligare att skryta över än t ex Koffeinvänlig arbetsplats, vilket vi också är men inte fått någon utmärkelse för. Än.

Kommer ni att cykla mer (ännu mer) framöver ?

- Cykeln är liksom det mest självklara transportmedlet tycker vi. Självklart kommer vi cykla mer! Vi kommer kanske t o m erbjuda cykelväg rakt in i butiken framöver? I alla fall de dagar det är fint väder så vi slipper städa golvet från leriga gummidäck.

Diplom på cykelvänlig arbetsplats och blommor


Vill ni också ta upp kampen om att bli Varbergs mest cykelvänliga arbetsplats?

Cykelvänlig arbetsplats är öppen för alla arbetsplatser i Varberg. Att bli en cykelvänlig arbetsplats kostar inget. Bara lite extra energirik trampkraft!

Läs mer och anmäl er Länk till annan webbplats.Senast ändrad: 2021-04-28