19 april 2021

Pop up-park på Varbergs torg

Pop up-torget har nu varit igång ett halvår och har blivit positivt mottaget, enligt en undersökning som gjorts av Näringslivs- och destinationskontoret. Framförallt är det barnfamiljer som uppskattar utbudet av lekmöjligheter för barn mitt i stan.

Pop up-torget är ett samverkansprojekt mellan följande parter:

- Fortinova, som finansierat Pumptracken.

- Sparbanksstiftelsen, som finansierat lekhusen för de mindre barnen, med minireplikor av tre ikoniska byggnader på Varbergs Torg: Sparbankstornet, Torggrillen och Rådhuset.

- Martinsson Fastigheter, som finansierat TTX-borden. TTX är utomhusvarianten av bordtennis, som spelas med särskilda utomhusracket och med tyngre och större bollar, som tål vind. Rack och bollar lånas ut gratis på intilliggande Torggrillen, Lolles och Kassett.

- Varbergs kommun, som en del av Hamn- och Gatuförvaltningens projekt att skapa nya attraktiva mötesplatser under byggtiden.

Ett STORT tack till alla inblandade parter i denna satsning! Tack också till Varbergs MTB och Varbergs Bordtennisklubb för medverkan under filminspelningen!

Snart gör vi mer plats för torghandeln, och då flyttar vi Pop up-torgets attraktioner till andra platser i Varberg under sommaren. Håll utkik i våra kanaler vart de dyker upp... Från 1:e oktober kommer de tillbaka till sina platser igen!

Senast ändrad: 2021-04-19