• Start
  • / Nyheter
  • / " Jag försöker att bidra till mer än att bara göra mitt jobb"
07 april 2021

" Jag försöker att bidra till mer än att bara göra mitt jobb"

Möt Årets Näringslivsprofil - Josefine Gudmundsson! Den unga hotelldirektören som med sin ödmjuka attityd och stora handlingskraft är en viktig medskapare på flera olika arenor i Varbergs näringsliv.

Grattis, Josefine Gudmundsson! Varför förtjänar du att bli Årets Näringslivsprofil?
- Tusen tack! Jag är så tacksam och glad över denna fina utmärkelse! Även om det är ett tag sedan jag tog emot priset är det fortfarande svårt att ta in.

- Jag tror att jag fick priset för att jag har använt möjligheten att påverka på flera plan utanför min primära yrkesroll, och har försökt att bidra till mer än att ”bara” göra mitt jobb. Jag har lagt stort fokus på att komma in i Varberg och har fått äran att träffa många spännande människor som har öppnat upp dörrar för mig, i näringslivet men också genom alla på NOD. Jag har fått bra hjälp och stöttning vilket har gjort att jag kommit in i sammanhang och nätverk som berör ämnen jag brinner för.

Hur startades din karriär i Varberg och vad är det du sysslar med?
- Jag jobbar inom Nordic Choice Hotels, och var precis klar med min Management trainee-utbildning i februari 2018 när jag fick chansen att ta över som hotelldirektör/VD på Clarion Collection Hotel Fregatten. Jobbet innefattar övergripande ansvar för hotellverksamheten, det vill säga ledning, personal, strategier, gästupplevelse med mera. En stor del är det kommersiella arbetet och att arbeta lokalt med näringslivsfrågor och branschfrågor. Det är ett väldigt varierande arbete där ingen dag är den andra lik. Ni hör ju, jag har världens bästa jobb!

Hur delaktig är du i Varbergs näringsliv i övrigt?
- Så mycket som jag har kunnat! Vi har ett samarbete med Röda Korset och Öppna företag genom We meet. Jag har varit styrelseledamot i Röda Korset i två år och sitter även i Företagarnas styrelse. Mångfald är viktigt och jag är glad att få vara delaktig i kommunens inkludering- och integrationsnätverk som sammankallas av Åsa på NOD, där representanter från näringslivet, kommunen, Öppna Företag, Arbetsförmedlingen med flera deltar. Vi har fått mycket input till We meet genom det här nätverket.

- Tillsammans med Varbergs Stadshotell är vi även SKAL-företag för Trönningeskolan, vilket innebär aktiviteter i syfte att göra elever mer anställningsbara och öka förståelsen för vår fantastiska bransch.

Vad är nyckeln till din framgång?
- Att jag är nyfiken och intresserad av människor och att jag försöker få alla att bli sedda. Vi säljer upplevelser och även om jag träffar många människor varje dag så är det mina kollegor som genom mötet med våra gäster skapar framgången. Min viktigaste roll är att ge dem förutsättningar att ge varandra och våra gäster bästa möjliga upplevelser.

- Sedan gillar jag den kommersiella delen i min roll. Jag har flera gånger tidigare flyttat till nya destinationer och har erfarenhet av att komma in i nya sammanhang. Jag älskar att träffa nya människor, nätverka är min grej!

Har du något särskilt minne att dela med dig av?
- I hotellbranschen är problemlösning en egenskap som är bra att ha! En kväll förra sommaren gick en hotelldörr i baklås och vi stod helt utan andra rum att erbjuda när hela stan var fullbokad. Den snälla gästen som bodde i rummet var tillmötesgående då vi erbjöd honom att bo i ett litet rum som för länge sedan användes som solarium, utan fönster med en extrasäng, dusch och handfat. Gästen gick med på upplägget med ett önskemål - att det skulle finnas en TV på rummet. “Jajemensan - det löser vi!” hör jag mig själv säga. Vid det tillfället hade vi inga extra TV-apparater så jag åkte hem och hämtade min TV och Apple-TV då det inte heller finns någon nätverkskabel framdragen till rummet. Alla nöjda och glada!

Vad har du för framtidsplaner?
- Jag har precis fått ett nytt uppdrag i Nordic Choice Hotels som hotelldirektör/VD på Comfort hotel Göteborg. En stor och rolig utmaning som känns väldigt spännande!

- Samtidigt som det är kul att flytta hem till min hemstad är det svårt att lämna Varberg, Hotell Fregatten och mina kollegor. Jag känner mig verkligen hemma i Varberg och jag är så tacksam och glad över mina år här, vilket gjorde det till ett tufft beslut att flytta. Att jag fick detta fantastiskt fina pris gör det inte lättare.

-Jag har ett inbyggt driv och det är viktigt för mig att utvecklas. Jag har inget specifikt slutmål jag vill uppnå men jag vill fortsätta inom Nordic Choice och vara kvar i hotellbranschen, och skulle gärna gå vidare till koncernnivå i framtiden.

Josefine Gudmundsson


Motivering:
Årets näringslivsprofil är ett föredöme för en ”öppnare Varbergsk medmänsklighet”.

Med en ödmjuk attityd och stor handlingskraft är hen en viktig medskapare på flera olika arenor i Varbergs näringsliv.

Profilens nyvunna Varbergshjärta går det inte att ta miste på. Med sitt engagemang i både Företagarna, Röda Korset, Hotellgruppen, mötesplatsen We Meet med flera, kan vi bara hoppas att hen vill fortsätta i samma anda många år till.

Som vår yngsta hotelldirektör och med ett rymligt hjärta för nyanlända Varbergsbor; Ett varmt och välförtjänt grattis!

Senast ändrad: 2021-04-07