Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Alla branscher kan jobba med cirkulär ekonomi!
25 mars 2021

Alla branscher kan jobba med cirkulär ekonomi!

Nu finns möjlighet för företag i alla branscher att jobba med sitt cirkulära omställningsarbete, genom en hållbarhetsskola vi kallar Cirkulär Kickstart.

Olika typer av företag har olika förutsättningar och möjligheter inom konceptet cirkulär ekonomi, beroende på vilken bransch man verkar i och var i värdekedjan man befinner sig och därför är programmet utrustat med stor andel individuell coaching för de olika företagen.

Cirkulär kickstart sträcker sig över 3 månader, på 6 tillfällen, á två timmar per gång och anpassas efter deltagarnas behov och utgångsläge.

Första ”kullen” från Varberg är igång

4 företag deltar under våren för att undersöka sina möjligheter. Tyget, en tygbutik på brukstorget med stora ambitioner för att utveckla sitt företag på ett hållbart sätt. Warberg Tomateria med odling, bageri och gårdsbutik utanför Varberg där miljö och hållbarhet är en grundbult i företagets värden och visioner. Jippies Veranda med restaurang norr om Varberg och hotell på SriLanka som ser stora möjligheter i att driva en mer hållbar verksamhet i samverkan med andra aktörer. Till sist Länsförsäkringar Halland som vill gå i frontlinjen i sin bransch och ser sin viktiga roll som möjliggörare i ett cirkulärt system. Olika företag, olika branscher, olika storlek, men med en gemensam ambition och vision. Senare i vår får ni veta hur det gått.

Vill du anmäla dig till Cirkulär Kickstart?

För den nyfikne som vill läsa mer eller anmäla intresse till Cirkulär Kickstart, surfa in här! Länk till annan webbplats.

Om projektet BAS – Bygga attraktiva samhällen för företag, kika här. Länk till annan webbplats.

3 loggor BAS, Region Halland, Varbergs kommun
Senast ändrad: 2021-03-25