23 februari 2021
Glitter

Varbergsgalans vinnare 2020

2020 var ett unikt år. Ett år där vi fick skjuta på och ställa om Varbergsgalan till ett format som ändå gjorde att vi kunde hylla vårt fantastiska näringsliv. Det blev en digital prisutdelning och för dig som missade klippen, eller helt enkelt bara vill se dem igen, så kommer här en lista på alla vinnare och motiveringar. Stort grattis igen till alla pristagare!

Årets Lantbruksföretag 2020

Vinnare: Höga Entreprenad AB
Motivering: Årets lantbruksföretag är ett företag som bidrar positivt till landsbygden och lantbrukarna norr om Varberg.

Med spannmålsmottagning för traktens bönder hålls odlingslandskapet öppet.

Entreprenadmaskiner för att hålla en levande landsbygd och med betande nötkreatur bidrar de till den biologiska mångfalden och öppna landskap. Familjeföretaget har många ben att stå på vilket gör dem till värdiga vinnare.

Årets Kreativa Företag 2020

Vinnare: Ekkono, Jon Lindén
Motivering: För att bli Årets kreativa företag i Varberg ska man uppfylla en rad kriterier. Bland annat ska man på ett nytänkande och kreativt sätt bidra till kommunens utveckling och göra avtryck i och utanför kommungränserna.

Årets kreativa företag bockar av alla dessa kriterier med bravur. Med kunder som Bombardier, Husqvarna, Siemens och Sandvik är årets kreativa företag med och utvecklar näringslivet och sprider smarthet från Varberg till hela världen.

Kan man få en gräsklippare att bli begåvad samt tycka att Sakernas Internet är en enkel sak, då är man verkligen ÅRETS KREATIVA FÖRETAG I VARBERG!

Årets Besöksnäringsföretag 2020

Vinnare: Destination Apelviken, Anna Gordh och Nils Gordh
Motivering: Med ett aktivt och äkta engagemang för besöksnäring, har årets pristagare varit en stark aktör för sin bransch och gjort avtryck lokalt, regionalt samt nationellt över flera decennier. Internationella gäster lockas i större utsträckning och med sitt läge vid kusten har man skapat ett aktivt besöksmål i sig själv. Samarbetsviljan lokalt är omvittnad och samhällsengagemanget stort. Många är de Varbergsungdomar som fått möjlighet att göra insteg i arbetslivet genom årets pristagare.

Med sin förmåga att anpassa sig till rådande trender, och utan att göra avkall på sin tradition, har man över tid vuxit till en av Sveriges populäraste enskilda året runt-destinationer. Under pandemin har man visat prov på stor flexibilitet och anpassningsförmåga, vilket resulterade i ett välbesökt och tryggt besöksmål.

Framtiden ser ljus ut för detta hårt arbetande familjeföretag, och vi hyllar arvet och applåderar framtiden!

Årets Företagare 2020

Vinnare: Taiga AB
Motivering: Var finns världens vresigaste barrskogsbälte?

Med isande kyla, hetaste hetta, stormigaste vindar och blötaste blöta. Jo det har flyttat in på ett laboratorium i Varberg, tro det eller ej. Med varmväder, våtväder, kallväder och vindväder chansar man inte.

Begrepp som livslängd, miljöhänsyn, hushållning och återvinning cirkulerar ständigt i företagets DNA.

För det är så man skapar marknadens bästa arbetskläder efter väder.

Vad kallas skogen? Taiga naturligtvis.

Årets Potential 2020

Vinnare: Globe Solutions Scandinavia AB med Sara Barkevall och Christian Johansson
Motivering: Årets Potential går till ett företag som på enbart ett år lyckats expandera i hela Sverige samt delar av Europa.

Utöver deras snabba uppväxling har förtaget dessutom tagit fasta på vikten av hållbarhet i form av minskade transporter och miljövänliga förpackningar. Deras produkter är helt biologiskt nedbrytbara till skillnad från flertalet av deras konkurrenter.

Detta bolag är här för att stanna och kommer att förändra konsumenters sätt att rengöra sina hem och arbetsplatser under lång tid framöver samt över hela planeten.

Årets Styrelse 2020

Vinnare: Taiga AB
Motivering: Företaget utgör ett gott exempel på hur man genom kvalitativt styrelsearbete och tillsättande av extern styrelsekompetens kan skapa och utveckla ett lokalt företag till en global aktör på en nischad marknad, och med en snart fyrtioårig tradition, inte bara behålla, utan även växa och leda produktutvecklingen på en extremt kvalitetskrävande marknad.

Ägarna har länge arbetat aktivt genom sin styrelse för att säkra företagets framtid och skapa hållbar tillväxt för verksamheten, och därmed även för ett växande Varberg.

Företaget är en visionär föregångare inom konfektionsindustrin sedan 1982, som arbetat aktivt genom sin styrelse, vilket gjort skillnad sedan 1990-talet.

Årets Unga Företagare 2020

Vinnare: Zup Burger AB
Motivering: ”Ta dig sen dito en, dito två, dito tre, så dö-ör du nö-öjdare”, så diktar Carl Michael Bellman.

Allt fler lunkar, klunkar och mumsar längs vägen.
Kommer inte du dit, så kommer de till dig.

Mobila och matiga gör steksakerna sitt segertåg över Halland.

Och visst kan du också få en zup till burgaren, om du nöjer dig med svagdricka.

Så ta dig en eller två eller tre av menyns bästa.

Årets Näringslivsprofil 2020

Vinnare: Josefine Gudmundson
Motivering: Årets näringslivsprofil är ett föredöme för en ”öppnare Varbergsk medmänsklighet”.

Med en ödmjuk attityd och stor handlingskraft är hen en viktig medskapare på flera olika arenor i Varbergs näringsliv.

Profilens nyvunna Varbergshjärta går det inte att ta miste på. Med sitt engagemang i både Företagarna, Röda Korset, Hotellgruppen, mötesplatsen We Meet med flera, kan vi bara hoppas att hen vill fortsätta i samma anda många år till.

Som vår yngsta hotelldirektör och med ett rymligt hjärta för nyanlända Varbergsbor;

Ett varmt och välförtjänt grattis!

Årets samarbete för framtiden 2020

Vinnare: Elektro-Emanuel
Motivering: Härmed tilldelas Elektro Emanuel stipendiet för ”Årets samarbete för framtiden”.

Elektro Emanuel har genom Björn Johnsson med stor entusiasm, medverkat till utvecklingen på El och Energiprogrammet, både genom sin medverkan på samtliga programråd där man kommer med konstruktiva råd och idéer, men också på det sätt man tar sig an eleverna på praktik och får eleverna att känna sig välkomna.

På Elektro-Emanuel få eleverna en mycket god utbildning vilket lägger grund för det kommande yrkeslivet som elektriker.

Företaget har under pandemin ställt upp på ett fantastiskt sätt för eleverna och säkerställt att de får sin praktik och kan därmed fullfölja sin utbildning.

Senast ändrad: 2021-02-26