05 november 2020

NOD stöttar genom nya utmaningar

De nya skärpta råden som preliminärt gäller till och med 24 november, innebär nya utmaningar för Varbergs företagare. NOD pausar nu alla planerade fysiska träffar, men finns tillhands för dig som behöver stöttning.

Råden som nu införts i Halland innebär ett krafttag för att få bukt med smittspridning.

- Nu är det allvar, igen, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör. Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa våra företagare och vi finns till hands hela tiden, även om det nu blir digitalt.

- Vi kommer att pausa våra planerade träffar, som 7:27, Varbergsmorgon och företagsbesök. I vissa fall genomför vi dem digitalt, så håll koll på vår hemsida som uppdateras hela tiden. Och anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev där vi kommer att informera om läget.

Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att de allmänna råden kan följas vid lokala utbrott av covid-19. Verksamheter ska minimera antalet besökare vid samma tidpunkt och även anpassa sina öppettider.

Du som är arbetsgivare ska uppmana personalen att arbeta hemifrån om det är möjligt, och efter bästa förmåga underlätta hemarbete. Möten och sammankomster ska ske digitalt. Om detta inte är möjligt skjuts möten upp. Tjänsteresor ska endast genomföras i undantagsfall.

- Vi kommer inte att ta emot besök i våra lokaler, säger Martin Andersson, men vänd dig till oss via mail eller telefon om du har behov av stöd. Vi tar oss igenom detta tillsammans.

De nya råden som gäller minst till och med 24 november innebär också följande restriktioner för allmänheten:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Undantaget är nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

  • Avstå från att delta i möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Undantaget är barn födda 2005 eller tidigare. Begränsningen på 50 deltagare i publika arrangemang återinförs.

  • Undvik fysisk kontakt med andra än de som du bor tillsammans med, och delta inte i fester eller liknande socialt umgänge.


Läs mer här:

Senast ändrad: 2020-11-06