• Start
  • / Nyheter
  • / Uteserveringar får vara uppe även i höst & vinter
30 oktober 2020

Uteserveringar får vara uppe även i höst & vinter

Efter önskemål från krögarna är det nu klart att uteserveringarna i Varberg får vara uppe även under höst- och vintersäsongen.

Både byggnadsnämnden och hamn- och gatunämnden har varit positiva i att förlänga möjligheterna för verksamheter som vill ha sin uteservering fortsatt uppe.

- Det var givet att vi i politiken ville vara tillmötesgående och säga ja för att underlätta för näringsidkarna i dessa coronatider. Det är också ett bra exempel på ett snabbt och proaktivt agerande av våra tjänstepersoner som leder till nöjdhet hos både våra restaurangentreprenörer och deras besökare, säger Christian Persson, ordförande i byggnadsnämnden.

- Jag är glad att kunna konstatera att vi haft en bra dialog med de olika näringsidkarna som driver restauranger i vår stad och att vi varit lyhörda till önskemålet om att ha möjlighet till att flera uteserveringar även kan stå kvar i vinter. Vi behöver alla hjälpa till i dessa tider med pandemi för att stödja våra näringsidkare och med det också få en attraktiv och välkomnande kommun för både boende och besökande, säger Micael Åkesson, ordförande i hamn- och gatunämnden.

- Ett mycket positivt besked, och en möjlighet för restauranger att skapa liv utanför sina verksamheter även under den mörkare och kallare årstiden, säger Joakim Nilsson, näringslivsutvecklare i Varbergs kommun.

Senast ändrad: 2020-10-30