Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Varberg välkomnar årets anpassade Hallifornia
08 juni 2020

Varberg välkomnar årets anpassade Hallifornia

Hallifornias arrangörer och Varbergs kommun gör omställning till en konstform! Nu utvecklas ett anpassat koncept för sommarens efterlängtade höjdpunkt som får Varberg att sjuda av nice vibes. 

Hallifornia som idé är större än den tredagarsfestival som tidigare varit formen. Årets Halliforna - Summer Arising - blir ett paraplykoncept utspritt längs med hela strandpromenaden, från fästningen till Subbe fyr, under några veckor i juli. Med filosofin att fysisk distans inte är detsamma som social distans, ställer arrangörerna om till anpassade installationer och mindre event.

Förändringar i pandemins kölvatten

Nordic Surfers säkerställer, utifrån checklistor för säkerhetsrutiner, att Hallifornias deltagare och personal följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Givetvis krävs också ett personligt ansvar hos både medarbetare och besökare. Event som kostar för besökaren har begränsat antal platser, och gratis event upplöses om fler än femtio personer samlas. 

För de som inte kan resa till Varberg delas Hallifornias godbitar på sociala medier. Det finns också tillgång till utrustning för den som vill prova kustaktiviteter och naturupplevelser på egen hand. 

Programpunkter och innehåll sprids i år ut på olika platser i form av minievent. Information om årets utbud uppdateras löpande på www.hallifornia.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kreativitet, gemenskap och hållbarhet

Hallifornia har sitt ursprung i Hallands kustkultur. Grunden för konceptet är platsen, havet, kulturen, kreativiteten och gemenskapen. Festivalen fokuserar på street-, vatten- och actionsporter samt dans, yoga, mat – alltså hållbara härligheter med nice vibes! 

Konceptet Art Retreat är en av årets nyheter: Utmed strandpromenaden blir det nyskapande och medskapande miljöer och installationer som förändras över tid. Alla som vill uttrycka sig kulturellt eller konstnärligt uppmanas att kontakta Hallifornia för att vara med i den kreativa processen som redan pågår.

Målet är att tillsammans skapa en magisk sommaratmosfär! Mer om programmet och nya delkoncept publiceras löpande på www.hallifornia.se 

Hallifornia är en del av en treårig upphandling av Region Halland tillsammans med de halländska kommunerna. Satsningen gäller evenemangsbaserad destinationsutveckling med hållbarhet i fokus, både miljömässigt och socialt.

Efterlängtat av barn och ungdomar

Hallifornia 2020 – Summer Arising vänder sig till en bred publik och attraherar många yngre i Varberg med omnejd. I kommunens dialog med barn- och ungdomsgrupper under våren framkom att Hallifornia är en särskilt viktig händelse för denna målgrupp. Ungdomar kan också engagera sig genom Hallifornia Vibe Patrol, och rulla på longboard eller cykel längs strandpromenaden och på olika sätt hjälpa till att sprida skön stämning.

Senast ändrad: 2020-06-15