Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Erfaret proffs erbjuder stöd till restaurangverksamheter
29 maj 2020

Erfaret proffs erbjuder stöd till restaurangverksamheter

Ett informationsmöte arrangerat av Företagarna och Näringslivs- och destinationskontorets (NOD) ledde till ett positivt och oväntat initiativ.

Dorthe Florin som driver framgångsrika restaurangen John´s Place, var en av besökarna på mötet. Tillsammans med Joakim Nilsson, ansvarig för Företagslotsen på NOD, funderade hon över hur man kan stötta företag i restaurangbranschen. Dorthes generösa idé blev att dela med sig av sin expertis och erfarenhet av att driva krog. Tillsammans med Företagslotsen finns det en förhoppning att kunna hjälpa krögare som vill se över sin verksamhet med nya ögon, eller som behöver ett bollplank i tuffa tider.

Hur ser du på restaurangbranschens framtid i Varberg?
- De som är genuina och brinner för sin krog kommer att lyckas. Brinner man inte för verksamheten så är man chanslös, för det här är en tuff bransch. Det är så klart väldigt tungt att starta upp en ny verksamhet under de förutsättningar vi har nu.

Vad är styrkan hos dig och din verksamhet, som gjort John´s Place så framgångsrikt så länge?
- Jag är en gästgivare. Jag har inte ”gått till jobbet” en enda dag. Jag har alltid älskat det. Om man är gästgivare så är man på plats i verksamheten hela tiden och man älskar mat och människor.

Varför vill du ge det här erbjudandet? Vad får du själv ut av att stötta dina konkurrenter?
- Ju fler vi är som skapar bra upplevelser i Varberg desto bättre. Jag har varit i branschen länge och är bara glad om jag kan dela med mig av allt det jag har lärt mig.

Vad är det du gör som andra kan ha nytta av?
- Mjuka värden, som vad atmosfären betyder för en verksamhet till exempel. Omsorg om det lilla och varje detalj ska betyda något. Men även rent praktiska saker kring servering, gästgiveri och så vidare. Jag lägger till exempel tre gånger så mycket pengar på blommor som jag gör på annonsering.

Så om du driver krog och är intresserad av nya perspektiv på hur du kan utveckla din verksamhet, hör av dig så bokar vi in ett besök av Dorthe och Joakim. Under mötet går vi igenom din situation och dina utmaningar. Genom lotsen kan man få hjälp med frågor kring bygglov, livsmedelshantering, polistillstånd, räddningstjänst, serveringstillstånd med mera.

Kontakt:
Joakim Nilsson
Företagslots, Näringslivs- och destinationskontoret
joakim.nilsson@varberg.se

Läs mer om Företagslotsen här Länk till annan webbplats.

#viärvarberg

Senast ändrad: 2020-06-01