Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Företagsbesöksvecka hos Varbergs näringsliv
14 maj 2020

Företagsbesöksvecka hos Varbergs näringsliv

Det blev annorlunda former och utomhusmöten under vårens besöksvecka, då kommunen hälsade på hos ett antal företag i Varberg. Besöksveckan är ett sätt att ta del av företagens vardag, både utmaningar och framgångar. Den här gången präglades dialogen av hur företagen påverkas av krisen i coronavirusets spår.

- Företagen i Varberg är generellt väldigt driftiga, både nu och annars, när det gäller att hitta lösningar, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör. Vi har sett smarta samarbeten, snabba omställningar och nya idéer som testats. Många har också tagit hjälp av statliga stödpaket för att hålla sig på fötterna under krisen.

Företagsbesöksveckan arrangeras av NOD och är ett av många initiativ för att förbättra företagsklimatet och stärka samarbetet mellan Varbergs kommun och det lokala näringslivet. I år blev det ett spännande urval från olika branscher och med geografisk spridning.

- Vid varje besök följer representanter från kommunledningen med, så att vi tillsammans förstår och sätter oss in i företagens vardag, säger Åsa Åkesson, näringslivsutvecklare på NOD och ansvarig för besöksveckan. För oss är det viktigt att tidigt känna till framtidsplaner och visioner - vi vill ha en ständigt pågående dialog för att kunna möta behoven i näringslivet.

Nedan kan du se vilka företag vi besökte den här gången!

Senast ändrad: 2020-05-14