• Start
  • / Nyheter
  • / "Vi tror på en långsiktighet i gallerian som gör både hyresgäster och oss som fastighetsägare nöjda"
12 mars 2020

"Vi tror på en långsiktighet i gallerian som gör både hyresgäster och oss som fastighetsägare nöjda"

Göran Borg blev under 2019 utsedd till Årets fastighetsägare i Varberg. Vi träffades för att prata centrumhandel, byggtider och framtidsplaner.

Grattis till priset som årets fastighetsägare! Hur känns det?
- Tack så mycket! Det känns fantastiskt roligt. Det var oväntat eftersom vi på Coop Forum Varberg bara har en fastighet, Galleria Trädgården, så jag trodde att en större fastighetsägare skulle få priset.

Varför tror du att just ni fick det här priset?
- Jag tror att det kan bero på att vi tillsammans med andra aktörer har lyft handelsindexet i Varbergs centrum till en jättebra nivå. Det har till och med har uppmärksammats nationellt. Och eftersom kommunens strategi är att bevara handeln i centrum så var Galleria Trädgården en stor och viktig investering i Varberg.

Varför tycker du att det är viktigt att satsa på centrumhandeln?
- Jag tror att på sikt kommer centrumhandeln vara vinnare i spelet mot näthandeln och köpcentrum utanför stadskärnan. Varbergs kommun gör helt rätt i att satsa på just centrum och centrumhandeln och jag är övertygad om att detta kommer visa sig längre fram. Kommunens satsning är en stor del i att vi har vågat göra investeringen i Gallerian.

Vad är det bästa med att driva den här typen av verksamhet i stadskärnan?
- Det bästa är all positiv feedback vi har fått och att det har gått rätt så bra för oss. Vi har ökat antalet besökare ordentligt sen vi gjorde ombyggnationen av Gallerian 2017. Vi får också positiva signaler från hyresgästerna vilket är roligt.

Vad kännetecknar framgång för Galleria Trädgården?
- Nöjdheten bland våra hyresgäster och uthyrningsgraden. Har vi alla våra lokaler uthyrda och hyresgästerna är nöjda så är det framgång, tycker jag.

Vad är er strategi som fastighetsägare till Galleria Trädgården?
- Vi ser oss som långsiktiga ägare till gallerian och har därför inte ett behov av att pumpa upp hyresintäkterna. Butikerna får svårt att överleva med för höga hyror, men vi vill ha våra hyresgäster hos oss under lång tid. Därför försöker vi hålla hyror som är någorlunda marknadsmässiga men inte i topp. Då tror jag att vi kan få en långsiktighet i gallerian som gör både hyresgäster och oss som fastighetsägare nöjda.

Vad är dina förhoppningar under 2020 för Gallerian?
- Jag ser detta och de närmaste åren som väldigt utmanande på grund av den stora byggnationen som sker i stan och att många upplever det som negativt. Vi har alla ett ansvar att vända det till något positivt och många som kommer till Varberg ser det som inspirerande och roligt att det händer saker i stan. Det kanske blir lite svårare att ta sig in till stan under byggtiden, men så himla krångligt kommer det inte bli. Det blir en en extra sväng eller två, det är allt. Och för gallerians del så kommer den gå från ett A-läge till ett A plus-läge när ombyggnationerna är färdiga.

bild på utsidan av Galleria trädgården

Var vill ni vara med Gallerian om tio år?
- Finns det fortsatt tryck på lokalytor i stan så kommer vi ha utökat gallerian om tio år, det vore roligt. Då kommer vi att ha byggt ut på ovanvåningen så att vi kan ha fler kontorsplatser och ha byggt ut åt det håll där de nuvarande järnvägsspåren ligger.

Vinnare av årets fastighetsägare

Årets Fastighetsägare 2019

Motivering

Årets fastighetsägare arbetar långsiktigt och målmedvetet med att utveckla sin fastighet, platsen och det lokala samverkansarbetet med andra nyckelaktörer.

Med stor lyhördhet för hyresgästernas önskemål och i nära och förtroligt samarbete med andra lokala fastighetsföretag har man i en tid när handeln genomgår stora omställningsprocesser genomfört en av de största kommersiella fastighetsinvesteringarna i Varbergs historia. Med fokus på hållbarhet och arkitektur som harmonierar med den omgivande bebyggelsen har man stärkt stadskärnans attraktionskraft på ett sätt som kan vara avgörande för den framtidahandelsutvecklingen.

Mottagare av utmärkelsen Årets fastighetsägare 2019 är Galleria Trädgården.

Senast ändrad: 2020-03-12