Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Toppresultat för Varberg i nya Cityindexrapporten
24 oktober 2019
Varberg

Toppresultat för Varberg i nya Cityindexrapporten

Varbergs stadskärna ligger i topp på den totala omsättningsutvecklingen i hela Sverige, det visar Fastighetsägarnas och HUIs rykande färska cityindex.

Undersökningen presenteras idag på Varbergs Stadshotell och Asia spa. Förhandsintresset har varit stort och lokalen kommer vara fullsatt med bland andra handlare, fastighetsägare, tjänstemän och politiker.

104 städer undersökta
Fastighetsägarna och HUI har undersökt 104 städer för att se hur det egentligen står till med omsättningsutvecklingen i stadskärnorna. De har tittat på hur sällanköpshandeln, dagligvaruhandeln, hotell- och restaurangbranschen i city ligger till gentemot sina motsvarigheter i övriga kommuner i Sverige. I undersökningen framkom att Varberg toppar listan för större städer när det gäller den totala omsättningsutvecklingen.

Varberg bäst i Halland
I centrala Varberg ökade den totala omsättningen med 5,4 procent under 2018, vilket ger en topplacering bland kommuner med över 50 000 invånare. I rikets stadskärnor har omsättningen för sällanköpshandel i snitt ökat med 1,9 procent, i Halland har den minskat med 9,9 procent och i Varbergs stadskärna har den ökat med 7,7 procent.

Långsiktighet ger resultat
- Detta är ett kvitto på att våra politiska beslut om att värna vår stadskärna går i rätt riktning. Varbergs handelspolicy är ett sådant exempel och att vi har valt att satsa på att behålla tågstationen i centrum ligger också i samma linje, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

- Det är oerhört glädjande för vårt gemensamma arbete med näringsidkarna i centrala Varberg, säger Martin Andersson, Näringslivsdirektör i Varbergs kommun. Detta är en del i en strategisk satsning i stadskärnan för att stärka utbudet och utveckla attraktiviteten som pågått under flera år tillsammans med fastighetsägare, handlare, restauranger, hotell och andra förvaltningar.

Senast ändrad: 2019-10-24