• Start
  • / Nyheter
  • / Varberg inspirerar – Nominerad till Publishingpriset
28 augusti 2019
Båt som lastar i hamnen i Varberg

Varberg inspirerar – Nominerad till Publishingpriset

Filmen Varberg inspirerar har blivit nominerad till Publishingpriset i kategorin filmer som marknadsför destinationer mot inflyttare/företagsetableringar.

- Vi ville visa en ny bild av ett myllrande näringsliv bortom bilden av sommarstaden, berättar Louise Wallmander, Utvecklingsstrateg på Näringslivs- och destinationskontoret och beställare av filmen.

Idéen till filmen föddes under vintern och utifrån våra önskemål fick vi hjälp av kommunikationsbyrån Treativ att visualisera vår dröm.

-Tillsammans med företagen Hallands Hamnar, Vertiseit, Nilsson Group och Cycleurope ville vi lyfta fram ett innovativt näringsliv som ångar på och skapar massa arbetstillfällen.

Filmen hade premiär den 8 april på Näringslivsdagen i Varberg och ska fungera som inspiration för nya företag som är nyfikna på att etablera sig och bli en del av Varbergs näringsliv.

- Intresset för att etablera sig som företag i Varberg är stort, berättar Joakim Nilsson, Näringslivsutvecklare och ansvarig för företagsetableringar på Näringslivs- och destinationskontoret.

- Under 2018 startades 649 nya företag i Varberg och vi hade även många förfrågningar från företag som vill starta upp verksamhet här i Varberg. Vi växer hela tiden och arbetar kontinuerligt med att skapa ny verksamhetsmark där företag får möjligheter att etablera sig.

Nu håller vi tummarna för vinst!

Den 5 november presenteras vinnarna med prisutdelning på Berns i Stockholm.

(Publishingpriset startade 1990 och är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter och andra trycksaker på svenska och engelska.)

Senast ändrad: 2019-08-30