• Start
  • / Nyheter
  • / Nu bjuder vi in till Skördetid i Halland!
22 augusti 2019
Grönsaker på Varbergs torg

Nu bjuder vi in till Skördetid i Halland!

Nu är det dags att avrunda sommaren och fira in hösten. I Halland gör vi det genom att samla ihop våra producenter och matälskare och bjuda in till Skördetid i Halland! Festligheterna pågår vecka efter vecka från augusti till oktober och är en viktig satsning för att sätta Halland på
matkartan, både för den nationella och internationella gästen.

Skördetid i Halland är en arena för producenter, förädlare och måltidsskapare att samlas kring. Nu laddar Skördetid i Halland för en höst fylld av fina möten, minnesvärda upplevelser, kunskap om maten och kärlek till densamma. För den som vill upptäcka det lokalproducerade utbudet ska det var enkelt att hitta nya favoriter och det ska vara lätt att hitta information om alla event med skördetema som äger rum i Halland.

Festligheter i Varberg:

Farmers Market 2019 24-25 augusti.

Farmers Market fyller 5 år och det ska firas med kalas! Den 24 -25 augusti 2019 arrangeras den femte upplagan av Farmers Market, en skördefestival i pirrig halländsk Nashville-stämning med mat, musik, kreativitet och sköna möten. Farmers Market vill fira och hylla alla matproducenter som huserar i vårt län med omnejd. Som besökare kan du handla, smaka på och njuta av lokala råvaror från producenter med passion i blick, uppleva musik från artister och möta designers från västkusten som säljer sina kreationer.

Vinfestival i Apelviken 31 augusti

En vik. Sju krogar. Sju länder. Tjugoåtta olika viner. Under sensommaren, när solen fortfarande värmer och man vill hålla kvar kvällen lite längre. När det är lite lättare att andas och ett sensommarlugn infunnit sig ställer viken till med ett riktigt vinkalas. Sju krögare har vardera valt ut fyra viner som representerar deras krog, deras mat och ambition, platsen vi finns på och platser dit vi reser för att hämta inspiration.

Liksom en krog alltid speglar krögarens personlighet, hans eller hennes smaker, sinnen, ja, rentav inställning till livet ger valet av dessa viner en bild av vilka vi är. Vinfestivalen är en resa, i smaker och personligheter. Börja på vilken krog som helst, och sluta på vilken som helst.

Sju krogar i samma vik. Från Varbergs Kusthotell i norr till &Olles i söder. Bara några hundra meter emellan. Börja med Portugal och avsluta med Sydafrika. Kläm in Australien mellan Frankrike och en Riesling. Eller något helt annat. Ta det som du vill, helt och hållet som du känner för, lite som du är. Som andan faller på. Som Apelviken. I år tar Solviken ett grepp om Australien, &Olles fördjupar sig i Italien, Kusthotellet i Tyskland och Johns Place återvänder till Sydafrika. Surf
Saloon undersöker vad Portugal erbjuder, Brittas tar sig an Spanien och Nisses Bodega går all in Frankrike.

År 2017 var det premiär för Vinfestival Apelviken. Det blev en hejdundrade succé, människor drog från krog till krog, dansade och sjöng. Vinet tog slut men folk var lika glada ändå. Man gjorde om det 2018. Och man gör om det i år!

Norr om Varberg 31 augusti – 1 september

Den 31 augusti till 1 september öppnar Norr om varbergs butiker och besöksmål upp sina dörrar. Det bjuds på provsmakning och försäljning av öl, bakverk, lammkött, honung, äppelmust, hantverk och mycket mer. Kom gärna och prova-på-ridning och andra roliga aktiviteter.

Här finner du flera fina pärlor som har de där lilla extra och producerar varor med extra mycket kärlek samt har en stor gemenskap- stora som små.
Vandra runt bland blommor med en kopp kaffe och nybakad bulle i handen, hör lammen bräka, slå dig ner och ät stenungsbakad pizza, njut av livet på landet.

Matmarknad på Johnssons Gård 31 augusti

Lördag den 31 augusti är det åter dags för vår populära matmarknad på Johnssons Gård. I år har gården en något mindre marknadsdel till förmån för en liten dryckesfestival med öl och vin inne på Spiseriets område. Alla mat- och dryckeshantverkare, från när o lite mer fjärran, dukar som vanligt upp sitt allra bästa för dig!

Företagen på gården har också öppet och man kan både äta på gårdens nya nordiska restaurang, sitta på caféet och ta sig en fika eller bara njuta av miljön och alla sköna människor och bekanta som också är här.

Smaka på Varberg 28 september

Den 28 september stängs sensommaren med en hyllning till mat och dryck. Varberg sjuder då av aktiviteter och matglädje, och allra bäst upplever du det på cykeln. Det är dags att säja adios till våra älskade uteserveringar! Det blir en härlig matdag med bland annat krögarbattle, Halländska smaker, matmarknad, musikunderhållning med mera. Årets konferencier på utomhusscenen är Maria Zihammou, frilansande matkreatör och kokboksförfattare. Hon kommer att hålla ihop dagen och även inspirera Varbergare och besökarna till nya tankar om hållbar matlagning genom miniförläsningar från scen.

För fler av Varbergs och de andra halländska destinationernas aktiviteter och besöksmål se:
https://www.visithalland.com/skordetid-i-halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välfyllt schema
Aldrig har så många dörrar till lokalproducerad mat stått öppna som nu. Fler och fler gårdsbutiker håller öppet långt fram i oktober och fler måltidsupplevelser hyllar lokalt producerade råvaror. De senaste åren har vi sett många nya matevenemang och skördefester dyka upp. Faktiskt så många att Skördetid i Halland nu har ett så välfyllt evenemangs- och aktivitetsschema att det
börjar liknas vid en ny säsong för både hallänningar som vill turista hemma och inkommande turister. Skördetid i Halland tipsar inte bara om evenemang utan även om gårdsbutiker, caféer, restauranger och smultronställen. Om naturnära kurser, rundvandringar och aktiviteter.

Senast ändrad: 2019-08-29