19 augusti 2019
Farmers Market - entré

Foto: Kristin Lagerqvist

Farmers market 2019

En femåring som växt upp på ett oväntat ställe! Besöksnäringen växer i Varberg och för den nyfikna upptäckaren finns många spännande besöksmål från norr till söder. Strömma Farmlodge är en av de platser i den Varbergska myllan som vuxit upp från ingenstans till att bli en nationellt älskad plats där människor möts och njuter av musik, matupplevelser och mänskliga möten. Året runt i en miljö som väcker känslor av nostalgi, äkthet och själslig ro. I år skapas skördefestivalen Farmers Market för femte året vilket skall firas lite extra!

Historien om Strömma Farmlodge

I en dalgång i Tvååker slingrar sig en liten å genom landskapet. Väderbitna hus vilar på den gamla jordbruksmarken tillsammans med en gammal kvarn och andra byggnader som genom åren fyllt funktioner på lantbruket Strömma kvarn. När lantbruket somnade in var det få som kunde ana att det ett antal år senare skulle klinga av Nashville-inspirerade toner i dalen, sjuda av liv och rörelse då Strömma Farmlodge etablerat sin unika verksamhet.

Marina Evertsson som idag driver verksamheten fann sin plats på jorden och såg framför sig att hon ville samla människor, till ett bed and breakfast, till café och små nischade butiker. Med hårt arbete och kämparglöd har hon tillsammans med andra skapat en riktig besökspärla och skapat arbetstillfällen för fler än 37 personer! För dig som vill veta mer om Strömma finns mycket att läsa här: https://www.strommafarmlodge.com/sv-SE Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Farmers Market sjuder av liv

Foto: Kristin Lagerqvist


Farmers Market fyller 5 år

Ett av de mest älskade inslagen i dalgången är skördefestivalen Farmers Market som i år firar fem år. Skördefesten samskapades av en energisk trio som alla drömde om att sprida den halländska matkulturen till besökare och bjuda upp till dans, musik, kultur och skapa en upplevelse med en genuin känsla i lantmiljö.

Anna Linton och Lovisa Jacobsson från We are Laja är arrangörer tillsammans med Marina. De kavlar upp ärmarna tillsammans och målar, släpar, bygger, skapar 2019 års upplaga av skördemarknaden. Vad är nytt för i år frågar vi Anna.

”Vi firar fem år och ställer till med ett hejdundrande kalas. Extra mycket av allt, mat, musik och möten – precis som det ska vara på ett femårskalas. Vi har över tio musikakter, vi vill sprida kunskap kring livet på landet, vi har extra utvalda Farmare som säljer säsongens råvaror och finfina aktiviteter för barnen. Vi önskar pirr i magen, njutning och att vi firar livet tillsammans. Det blir årets skönaste, jag tror Nordens skönaste skördefestival” berättar Anna Linton.

Förra året hittade fler än 3000 personer ut till skördefestivalen och helgen 24-25 augusti hoppas arrangörerna på ännu en lyckad helg. För den som vill veta mer om Strömma Farmlodge och Farmers Market finns mer information här: www.farmersmarket.se/sv-SE/farmers-market-2019-37554815 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Farmers Market är en del av den halländska höstfesten ”Skördetid i Halland”: www.visithalland.com/skordetid-i-halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast ändrad: 2019-08-29