19 juni 2019
Owe Olsson

Hej då, Owe!

23 år har gått sedan marknadsföraren Owe Olsson gjorde sin första arbetsdag på Turistbyrån AB som senare blev Marknad Varberg och som ännu senare blev Näringslivs- och destinationskontoret (NOD). Han har varit med från Turisttrafikförening till kommunalt styrd avdelning och från diabilder till digitala bildfiler. Nu går han i musikfylld pension.

Vad jobbar du med?
- Jag har jobbat med marknadskommunikation vilket innebär att mitt jobb bland annat har varit att paketera varumärket Varberg. Jag har fungerat lite som en in house-byrå som knåpar ihop budskap, text och bild till destinationsreklam i form av tidningar, magasin, annonser och andra media.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
- Det kreativa skapandet.

Mycket måste ha förändrats i arbetssättet under lång tid. Hade du dator när du började här?
- Haha, jo det fanns datorer redan då, men dom var ju inte lika kraftfulla. Sysslade man med grafisk produktion och bilder som jag så kunde det vara väldigt segt. Man fick ha ett program öppet åt gången. Men utvecklingen gick snabbt och det var lite av en revolution när det gick att skicka inskannade bilder med e-post direkt till tidningarna. Då kunde vi göra pressutskick med text och bild färdigt direkt in i reporterns dator. Det låter enkelt idag, men då var det en stor grej.

Kan du berätta om något speciellt kärt minne från din tid här?
- Det finns förstås hur mycket minnen som helst från alla dessa år men det är svårt att lyfta fram en enskild sak. Jag har verkligen gillat mitt jobb här och det har varit fantastiskt att fått vara med om att marknadsföra och sätta Varberg på kartan. Utöver intressanta och stimulerande uppgifter så har jag alltid haft väldigt kul på jobbet. Den sköna sociala samvaron har funnits här hela tiden och alla vi som arbetat ihop under årens lopp har många härliga minnen ihop.

23 år är väldigt lång tid. Vad är det som har gjort att du har stannat så länge på samma arbetsplats?
- Från början var det den digitala teknikutvecklingen och alla intressanta nya möjligheter till marknadsföring som gjorde att jag stannade kvar. När jag började jobba här var Internet på väg att etablera sig och när det väl fick fäste förändrades allting. 1996 räckte det med en annons i lokaltidningen för att nå ut med sitt budskap till alla. Då klagade man över bristen på konkurrens i lokala media. Idag har vi hur många kanaler som helst att välja bland.

Även om min grej till stor del har varit att producera och projektleda så är det ju att fundera ut innehållet och sättet att föra ut budskapen som varit det roliga och kreativa med jobbet. Oavsett i vilket media det ska publiceras.

Vad ska du sysselsätta dig med när du blir pensionär?
- Utveckla intressen och ta det lugnare, pyssla med underhåll på huset, jobba lite med min lilla reklambyrå Owerall. Och så jag ska spela mycket mer musik. Öva mer på basen. Jag är med i lite olika band och musikprojekt så det kommer jag ha mycket mer tid till. Att vara pensionär blir kul!

Alla dina NOD-kollegor önskar dig stort lycka till med pensionen Owe! Tack för alla dessa fina år och allt du bidragit med.

Senast ändrad: 2019-06-19