• Start
  • / Nyheter
  • / Varberg blev årets superkommun – för andra året i rad
20 maj 2019
Varberg

Varberg blev årets superkommun – för andra året i rad

För femte året i rad utsågs tre superkommuner i till vinnare i varsin kategori av Dagens Samhälle. Vinnarna har haft en mer gynnsam utveckling än de övriga kommunerna och står starkare rustade inför framtiden. Tre kommuner som helt enkelt har lyckats exceptionellt väl. När allt var sagt och gjort stod Varberg, för andra året i rad, som vinnare!

När resultatet var klart den 15de maj så stod Varberg åter på prispallen. Dagens Samhälle lyfte bland annat fram att Varberg är en attraktiv arbetsmarknad, har hög befolkningstillväxt och goda skolresultat när de krönte Varberg till superkommun för andra året i rad.

Så här lät det när motiveringen lästes upp: ”Årets vinnare utmärker sig genom ett högt snittbetyg, att vara topp tio i hela 8 av 18 kategorier är extraordinärt. Och det är inta bara hög kvalitet inom skola och utbildning som utmärker. Kommunens attraktivitet förstärks genom goda resultat inom en rad Agenda 2030-områden, som hållbar konsumtion, inkluderande samhällen samt klimat och miljö. Onekligen är årets vinnare en kreativ mittpunkt med stort fokus på framtiden.”

Årets superkommuner 2019

  • Stockholm i kategorin storstadskommuner
  • Halmstad i kategorin städer/stadsnära kommuner
  • Varberg i kategorin småstads-/landsbygdskommuner

 

Men vad tycker du Varbergarna själva om detta? Vi ställde frågan till fem Varbergsbor var de tycker att en superkommun är. Här kan du se deras svar. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2019-05-21