Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Varberg för Musikhjälpen är tillbaka 2019!
11 april 2019
Varberg för Musikhjälpen

Varberg för Musikhjälpen är tillbaka 2019!

Varberg för Musikhjälpen kommer tillbaka även 2019. 13 - 14 december så kommer det att pågå en insamling på årets tema, som ännu är hemligt. Lokalt har Varberg samlat in 800 000 kr åren 2017 – 2018 och i år siktar de på att slå sitt eget rekord.

13 - 14 december så kommer Varbergs torg åter fyllas med människor som vill bli underhållna och samtidigt bidra till en god sak. Varberg för Musikhjälpen kommer att hålla en insamling på årets tema, underhålla och bjuda på gäster. Temat för årets insamling är ännu hemlig och kommer avslöjas av SVT först till hösten.

Arrangörer och artister går ihop och stödjer Varbergs insamling
Precis som de föregående åren så kommer det att byggas en studio på Varbergs Stadshotell & Asia Spa i den glasveranda som vetter ut mot Varbergs Torg. Initiativtagarna Det Fantastiska Underhållningsbandet och Calle Karlsson kommer även i år att vara involverade i genomförandet, precis som medarrangerande studieförbund, företag och Varbergs Kommun.

- Det betyder väldigt mycket för oss att så många artister väljer att ställa upp och stödja vårt Varbergsinitiativ och för det är vi väldigt tacksamma, säger Calle Karlsson.

2018 så fick Calle och Det Fantastiska Underhållningsbandet äran att åka ner till Lund, som var förra årets värdstad, och dela ut Varbergs insamlade bidrag i direktsänd TV till programledarna William Spetz, Peg Parnevik och Daniel Adams Ray. De framförde även sin låt ”Varberg, västkustens pärla”.

Vill slå 800 000 kronor
Lokalt har Varberg samlat in 800 000 kr åren 2017 – 2018 och i år satsar dom på att samla in ännu mer pengar.

- I år siktar vi på att slå vårt eget rekord och vi hoppas att riktigt många företag, organisationer och privatpersoner engagerar sig i Varberg för Musikhjälpen och att vi tillsammans skapar en varm och inkluderande folkfest, säger Magnus Thomson från Näringslivs- och destinationskontoret i Varbergs Kommun. Han sitter mer i den arbetsgrupp som redan har påbörjat planeringen av årets arrangemang.

- Vi hoppas i år på ännu fler lokala kreativa initiativ. Förra året auktionerade till exempel Emma Knyckare ut fem stycken pepparkakshus iförd Bockstensmannens klädesdräkt och ett stort gäng Varbergssurfare var ute och Stand Up-Paddlade från Apelviken till Barnens Badstrand. Allt i syfte att samla in pengar.

Varberg För Musikhjälpen pågår fredag 13 december kl 06.00 – lördag 14 december kl. 15.00.

Vill du vara med och bidra? Kontakta Calle Karlsson på telefonnummer: 0704-805677

Senast ändrad: 2019-04-11