• Start
  • / Nyheter
  • / Välbesökt inspirationskväll för besöksnäringsföretag
15 mars 2019
Besöksnäringsträff

Välbesökt inspirationskväll för besöksnäringsföretag

Varje vår arrangerar vi på NOD, Näringslivs- och Destinationskontoret, en inspirationskväll för besöksnäringsföretag i Varberg. Den 12 mars slöt 70 personer upp för att inspireras inför vår- och sommarsäsongen. Besökarna fick ta del av intressanta satsningar från Ästad Vingård, som bland annat bygger ett nytt smakupplevelsebaserat spa och har lanserat 24 nya hotellrum och konferensavdelning.

Varbergs Stadshotell & Asia Spas lokaler höll inspirationskvällen för besöksnäringföretagen i sina fina lokaler. NOD berättade om hop-on/hop-offbussen ”Åkturen”, som hade preimär förra sommaren. Den kommer även i år fortsätta transportera turister från Varbergs station ut till besöksmål på landsbygden runt Åkulla Bokskogar med omnejd. Vi berättade också om satsningen på att digitalisera Turistinformationen och hur tänket går kring den. Nyöppning av Turistinformationen kommer ske i början av maj.

Outwest
Friluftsprojektet Outwest, som är gemensam EU-projektsatsning från NOD och Fritidsförvaltningen i Varbergs Kommun, fanns på plats och inspirerade om deras uppdrag och projektmallar med att ta fram digitala kartor, ridled, mountainbikeled, elljusspår och surfförvaring.

Region Halland
Region Halland informerade om den fortsatta satsningen på kompetensutveckling av besöksnäringen i Halland, samt kommande satsningar på nationell samt internationell marknadsföring bl a i Tyskland och i Mälardalen. Aktivitetssidan ”adayinhalland.com” kommer utvecklas kraftigt under våren och tros kunna bli ett stort stöd för att kunna vara ett verktyg för att stärka på-platsupplevelsen och förlänga besöket för den halländska gästen.

Lis mejeri
Avslutningsvis fick besökarna ta del av Rina Ratell och Johan Blidbergs fantastiska berättelse och om hur de utan att ens äga en verktygslåda köpte de det största huset på Hemnet (som ingen dessutom hade bott i sedan 50-talet) slutade sina jobb och bestämde sig för att med jämna och ojämna mellanrum låta deras nya gamla hem bli en krog. Där har de lyckats skapa en inspirerande matdestination - Lis Mejeri.

Vi är taggade till max för ännu en högsäsong i Varberg, och NOD fortsätter att träffa besöksnäringen i olika former och lyssna av och tillsammans utveckla Varberg som destination.

Senast ändrad: 2019-03-15