Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / Vår Passion För Mat - Varberg deltar i halländsk satsning på stor matmässa
21 februari 2019
Fotograf: Kristin Lagerqvist

Vår Passion För Mat - Varberg deltar i halländsk satsning på stor matmässa

Snart är det dags för Västsveriges största matmässa Passion För Mat! Mässan hålls på Åbymässan i Mölndal den 1 - 3 mars. Tack vare ett brett regionalt samarbete etableras en gemensam halländsk monter med fokus på upplevelser, möten och läcker mat och dryck från Halland.

Den 1 - 3 mars ska vi laga, ni ska äta – ja, den gamla ramsan om Halland känns nog igen. Åarnas ordning får dock rätta sig efter det halländska konceptet, för nu är det maten som står i fokus.

Falkenbergs Skafferi är initiativtagare till montern, och som första plats någonsin fick Falkenberg det prestigefyllda priset “Årets värt en resa” 2018 av White Guide.
Varberg applåderar sina grannar och ser med entusiasm fram mot den gemensamma halländska satsningen på årets Passion För Mat.

- Det puttrar och jäser i runt om i Mat-Varberg, från norr till söder. Spännande koncept dyker upp och entreprenörerna inspirerar varandra till att skapa nya sköna mötesplatser för mat och dryck, säger Magnus Thomson, destinationsutvecklare på Näringsliv- och destinationskontoret (NOD) på Varbergs Kommun. Han kommer att medverka som konferencier i montern under lördagen. Övriga konferencierer är Lisa Lemke, Prostens Pizza, Johan Blidberg och Lis Mejeri.

Detta händer i den halländska montern

I den Halländska montern bjuds det på action från vår egen Köksscen. Lokala råvaror och spännande kompositioner kommer kittla smaklökarna på löpande band. Ett glatt gäng konferencierer kommer snacka med våra duktiga kockar och hålla låda så att gästerna hör, ser och blir bjudna på det goda som skapas bland grytor och kastruller.

Från Varberg kommer kockar från följande verksamheter att delta: Nami, Verket, Äng, Varbergs Kusthotell, Kustbageriet, Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Happy Fish.

Halländsk dryckesbar

Men det ska inte bara ätas på Passion för mat. I Halland finns det en uppsjö av mindre företagare som till exempel brygger öl, rostar kaffe, tar fram te, gör äppelmust och fermenterar kombucha. Provsmakning av detta goda sker i den halländska dryckesbaren. Här blir det också after-fair med skönt häng i slutet av varje mässdag. Varberg representeras av Byaregårdens Brygghus och Subbe Bryggeri.

Drömverkstan 

Är det dags att förverkliga din företagsdröm? Låt oss då presentera årets nyhet: Drömverkstan. Här kan du boka in en speed-date med någon av våra duktiga matentreprenörer. Det kan vara en kock, bagare eller restauratör - gemensamt är att de alla gjort företag av sin passion för bra mat. Ställ dina frågor och få massor av tips på hur du kan ta din dröm vidare till verklighet. Från Varberg kommer man bland annat att kunna träffa Marina Evertsson, som driver Strömma Farmlodge.

Dessutom medverkar Västerports Kök tillsammans med Turistinformationen i Varberg, i en särskild satsning på ett nytt mat- och cykelevenemang längs Kattegattleden: Smaka På Kattegattleden. Varbergs bidrag är ”Smaka På Sommaren” 24-25 maj, där Varbergs Krögarförening är lokal arrangör.

Mittemot den gemensamma halländska montern, står Olsegården och deras digra sortiment ”Taste of Halland”, med ett flertal producenter från Varberg stå redo i sin monter strax bredvid.   

Den gemensamma satsningen görs möjlig av: Hallands matgille, Region Halland, Signerat Halland, ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden), Hylte Kommun, Falkenbergs Kommun, Varbergs Kommun, Halmstad Kommun & Kungsbacka Kommun.

Senast ändrad: 2019-02-21