Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:
  • Start
  • / Nyheter
  • / "Samarbete över gränserna är både roligt och kreativt"
08 januari 2019
Marinette Månsson

"Samarbete över gränserna är både roligt och kreativt"

Grattis Marinette Månsson som vann årets unga företagare på Varbergsgalan 2018! Varför utsågs du till årets unga företagare, tror du?
- Tack! Jag tror att jag fick priset för att jag vågar satsa på min passion och min butik. Och för att Blomsterdekoratören ger något nytt och kreativt till Varbergsborna.

Har du alltid velat ha din egen butik?
- Ja, jag gick floristlinjen på gymnasiet och redan då började jag prata om att ha en egen butik i framtiden. Jag har gått förbi lokalerna på Kyrkogatan många gånger och tänkt att ”här vill jag att min butik ska ligga…”. 2016 blev en lokal ledig och nu ligger Blomsterdekoratören där jag ville. Det låter som en dröm, men ibland blir det precis som man hoppas.

Hur tycker du att det är att driva företag i Varberg?
- Jag tycker det är jättebra! Innan jag startade mitt företag gick jag Entreprenörskolan där jag lärde mig mycket. Varbergarna och deras företagare är öppna och välkomnande så jag har också fått mycket hjälp av dem som redan var etablerade i stan. Klimatet mellan företagarna är väldigt bra. Många samarbetar över gränserna vilket är både roligt och kreativt – och det är något som verkligen stärker oss.

Vad är bäst respektive sämst med att vara egenföretagare?
- Det bästa är att man får bestämma allting själv. Som egenföretagare kan man göra allt efter eget huvud och jag som är en kreativ person tycker det är roligt. Det sämsta är att det är mycket saker utöver öppettiderna som tar tid, vilket är skillnad från när man var anställd.

Vad krävs för att bli en framgångsrik företagare?
- Tålamod, engagemang och lyhördhet. Och optimistiskt tänkande där man ser möjligheter istället för problem. Sen får man inte glömma att man inte ska bo på jobbet utan ha ett liv och en fritid utanför också. Det är viktigt att göra annat man brinner för också, inte bara jobbet. Annars blir det ingen balans i livet och utan den tror jag inte att man blir en bra företagsledare.

Vad är du stolt över?
- Att jag lyckats få ihop ett så bra team med fantastiska och kreativa medarbetare. Vi utmanar oss själva, vågar ta plats i stan och kör på vår vision.

Hur ser framtiden ut för Blomsterdekoratören?
- Den är ljus! Vi fortsätter att vara kreativa och jobbar vidare mot vårt mål att bli en stabil blomsterbutik i Varberg.

Marinette Månsson


Juryns motivering:
Vatten är naturens kraftfullaste resurs. Det bryter ner och bygger upp, det ger liv åt stort och smått. Det får en späd planta att bryta igenom den hårdaste asfalt. Men Årets Unga företagare är inte ett ”glas vatten”. Med stor kreativitet, vågade cross-over-grepp, färgglädje och entusiasm har en liten planta blivit allt mer synlig i Varbergs stenöken. För en maskrosmänniska överraskar alltid med att lyckas mot tuffa odds.

Senast ändrad: 2019-01-24