Choose language
Other:
17 maj 2018

Glada mottagare av Årets superkommun i kategorin Småstäder och landsbygdskommuner!

Varberg – Årets superkommun 2018

Fina skolresultat, en välutbildad befolkning och en attraktiv arbetsmarknad är de främsta orsakerna till att Varberg igår utsågs till Årets superkommun i kategorin Småstäder och landsbygdskommuner.

- Det är jätteroligt att Varberg får så bra resultat i olika rankingar och att det fina arbete som görs varje dag i verksamheten uppmärksammas, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M).

Det är tidningen Dagens Samhälle som för fjärde året i rad utser Årets superkommun. Rankingen bygger på officiell statistik indelad i elva kategorier. Förutom utvecklingen inom områden som ekonomi, skola, vård och omsorg, kultur och fritid samt attraktivitet tar modellen också hänsyn till olika framtidsfaktorer som demografi, näringsliv och arbetsmarknad, integration och utbildningsnivå.

Så här lyder motiveringen från Dagens Samhälle:

”Varberg är en kommun som förändras med turisttillströmningen på somrarna. Men i vår undersökning utmärker sig Varberg framför allt genom fina skolresultat, en välutbildad befolkning och en attraktiv arbetsmarknad. Hade havsbadplatser varit en av kategorierna hade Varberg varit ännu mer svårslaget. Och i framtiden ska det bli mer av Varberg. Västkustbanan ska läggas i tunnel och industrihamnen flytta. På så vis görs plats för en helt ny stadsdel – Västerport.”

På bilden syns Elisabeth Svennerstål, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen, Jan Malmgren, samhällsutvecklingsdirektör, Gösta Bergenheim, kommunfullmäktiges ordförande och Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande.

 

Senast ändrad: 2018-08-15