• Start
  • / Nyheter
  • / Varbergsmorgon - en frukost full av möjligheter
16 maj 2018

Varbergsmorgon - en frukost full av möjligheter

Läs en deltagares upplevelse av Varbergsmorgon! I egna ord berättar Karin Rolofsson från Ennide om hur mötesplatsen blir en viktig del i företagandet.

grönskande träd med blå himmel som bakgrund

Det är en av vårens absoluta pangmorgnar när jag kliver ut genom dörren och börjar gå mot Nöjeshallen. Solen är framme och det luktar ljummet och somrigt. Oj, vad jag har längtat efter det här!


Jag har varit med på ganska många Varbergsmorgnar genom åren. Först som anställd på ett större företag och sedan några år tillbaka som
egen företagare inom marknadsutveckling, kommunikation och projektledning. Syftet har väl egentligen alltid mer eller mindre varit det samma; att i ett avslappnat sammanhang bli uppdaterad på vad som händer i Varberg och att träffa intressanta människor.

Nätverka - är det ett trendord? Kanske. Leder det till något? Kanske. Eller gör vi det bara för att kunna checka av att ”jag var också där”? Personligen så kan jag ärligt säga att för min del så var det inte lika viktigt att nätverka som anställd. Då fanns ett naturligt nätverk kring och inom det företag jag arbetade på. Det var dock både på gott och ont. Vissa gånger var det lätt att vara bekväm och använda redan inarbetade kontakter, köra på som man gjort tidigare bara för att det går snabbast, tar minst tid och så vidare.

Som egenföretagare är det a och o att nätverka och att faktiskt öva sig på det. Jag lär mig nya saker varje gång. När man driver sin egen verksamhet är det superviktigt att få bolla idéer och kunna få stöd för tankar och funderingar. Då är ett brett nätverk ovärderligt. De flesta entreprenörer stöter på mer eller mindre liknande utmaningar och hamnar i situationer där man behöver jämföra och lära av varandras framgång och misstag. Det kan man ofta göra på Varbergsmorgon och det är en av anledningarna till varför jag går jag dit. Dessutom är det ju så att relationer växer sig starka genom småprat, intressen och saker som kanske inte direkt är jobbrelaterade. Snacket kring bordet före och efter föredragen är oftast väl så spännande.

Så för mig är det solklart att boka in Varbergsmorgon i kalendern. Jag vet att jag ska dra en lapp med ett nummer ur en skål när jag kommer dit. Slumpen och numret ger mig en plats vid ett bord. Vid det bordet sitter ett gäng andra människor som innebär en massa möjligheter och chanser till samarbete.

Så enkelt och så bra!

närbild på Karin Rolofsson


Tack Varbergsmorgon, vi ses till hösten!

Karin Rolofsson
Ennide i Varberg

Senast ändrad: 2018-09-04