29 mars 2018

Dags att gå hem för Leif

”Det finns ingen bättre stad än Varberg att bo i”

 

Efter 14 år säger Leif Lundin hejdå till NOD, och ser fram emot det nya livet som pensionär. Men det blir många att sakna.

- Jobbet har varit helt fantastiskt kul. Så många glada människor jag mött i butikerna, på kommunen och bland medarrangörer. Nästan aldrig är någon negativ. Jag kommer att sakna dem nåt fruktansvärt!

Uppdraget som handelsutvecklare har inneburit varierade dagar på jobbet. Till stor del har det handlat om att planera och genomföra evenemang som till exempel långtorsdagar, Varberg Weekend och luciakröning. Det är också Leif som organiserat arbetet med flaggspel och ljusslingor som lyser upp stan, sålt in Varbergskortet till butiker och haft kontakten med föreningar som återsäljer dem.

Men inte bara externa kontakter har bidragit till fina minnen.
- Mina kollegor, vilket gäng! Vi har alltid roligt när vi jobbar och det är högt i tak på riktigt.

Det finns inget specifikt tillfälle som sticker ut bland minnena, konstaterar Leif med pannan i veck.
- Men det har alltid varit roligt att få vara med och påverka evenemangen, så att det blir en bra upplevelse både för arrangörer och besökare.
- Och isbanan på torget, den blev en utmaning! När den skulle till var det bara att lära sig hur det funkar och hur man kör en ismaskin för att slipa is. Och det gick jättebra, isbanan var välanvänd av allmänhet och skolor ända fram till ishallen byggdes och behovet minskade.

Leif har varit varbergsbo sedan 1967 och har inga planer på att lämna stan som pensionär.
- Det finns ju ingen bättre stad att bo i, här finns allt!

På favoritlistan står bad, gärna i Kåsa, och sportfiske – en tidigare daglig hobby som nu ska återupptas. Men först ska det chillas.
- Jag tänker ta mig tid att bara känna på att vara ledig och smaka på pensionen. Sen har jag massor av planer. Jag målar gärna tavlor i olja. Och så snickrar jag möbler och jag ska hjälpa ungarna att renovera och bygga om sina hus. Jag förstår inte hur jag ska få tiden att räcka till, skrattar Leif.


Leifs ansvarsområden på NOD kommer att tas över av Elisabeth Welzenbach, Magnus Thomson och Mia Carlsson.

Senast ändrad: 2018-08-15