Choose language
Other:
  • Start
  • / By Büchert - unik inredningsdröm
Jonna och Tina Büchert

Unik inredningsbutik drivs av mamma- och dotterduo

Det som började som en passion för inredning hos Tina Büchert och dottern Jonna blev en idé om egen och unik inredningsbutik på nätet och sen till en faktisk butik. De hade aldrig drivit eget innan och för att få mer kött på benen gick de båda Entreprenörskolan. Nu har deras butik By Büchert funnits i Varberg i snart ett år.

Produkt

Som småföretagare gäller det att hitta sin nisch, och det har By Büchert gjort. Här hittar man inredning som skiljer sig från sådant som finns i andra butiker.
- Vi är inte så intresserade av att ha de stora märkena. Det finns fullt med små heminredningsbutiker i Varberg och varför ska man komma just hit om vi har samma som alla andra? Så istället tar vi in mest sånt som man inte hittar någon annanstans, säger Tina.

De köper in i små partier – bara ett fåtal exemplar av varje sak. Detta gör att sortimentet blir omväxlande. Det blir många unika hantverk - bland annat en osthyvel med skaft av ben, täljda snapsglas och tallrikar i mosaik. Den knappt 40 kvm stora ytan är täckt med mer eller lite mindre unika ting. Tina berättar att de inte har något stort lager, utan det man ser i butiken är det som finns.
- Så ser du något du gillar får du köpa det nu, annars kanske någon annan hinner före.

Entreprenörskolan och motivation

Både Tina och Jonna har gått Entreprenörskolan som finns till som en hjälp för de som vill starta eget. Här ges tips och råd på vägen för att ge de bästa möjliga förutsättningarna till nya företagare. Så vad tycker de var det bästa med skolan?
- Att den gav så mycket motivation och att jag lärde mig jättemycket: lite av allting. Jag har sparat alla papperna också och tar fram dom ibland när jag behöver motivation, säger Tina. Sen var det jättekul att höra hur andra har gjort och hur de har lyckats så bra. Jag hade absolut rekommenderat andra att gå den.

Frihet i egenföretagande

Duon gillar att driva eget och ångrar inte att de öppnade butiken. I börjar var det nervöst – tänk om vi går i konkurs efter en månad minns Tina att hon tänkte. Men snart ett år har gått och By Büchert fortsätter sälja sin annorlunda inredning. När jag frågar vad det roligaste är med att driva eget svarar både Tina och Jonna samma sak - att bestämma allt själv. De bestämmer själva vad de vill sälja, hur sakerna ska placeras i lokalen, öppettider och allt där emellan. En enkel sak som ger frihet med eget företagande.

Senast ändrad: 2018-09-11