Dölj meddelandet
Aktuell information till dig som är företagare under pandemin.
Läs mer
Choose language
Other:

Varbergs Näringslivsdag

Onsdagen 8 september träffas och inspireras vi av fantastiska talare på Varbergs Näringslivsdag!

Temat för dagen är i år: ”Nu är det dags för nästa skifte” vilket kommer att genomsyra hela dagen och föreläsningarna. Allt ifrån hur man ska hantera olika förändringar utifrån och inifrån till hur det ekonomiska läget ser ut för Varberg efter pandemin. När man pratar om skiften så finns det flera sätt att tolka det på. Ett sätt är att kika på generationsskiften, vilket kommer bli ett lokalt spår som kommer att lyftas fram under dagen.

De som kommer att tala under Varbergs Näringslivsdag är: 

 

Anders Borg 

Anders Borg utsedd till EU:s främsta finansminister 2011 av tidningen Financial Time, kommer till Varberg den 8 september för att ge en fördjupning av ekonomin. 

Covidpandemin trycks nu tillbaka genom att vaccin rullas ut i Sverige och övriga världen. Vad händer när ekonomin öppnar på nytt? Går vi mot en högkonjunktur eller riskerar vi stagnation? Vad betyder globaliseringen och digitalisering för företag i Sverige. Anders Borg ger sin syn på utsikterna för de kommande åren och är mycket optimistisk om förutsättningarna för Sverige att växa. Han ger också sina uppfattningar om hur Varberg kan stärka sina utsikter framöver.

Susanne Pettersson 

Susanne Pettersson är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare och vald till Årets kvinnliga talare 2018. Hon har 25 års erfarenhet av att utveckla individer, teams och organisationer till framgång, kraft och balans. Uppdraget är att göra andra människor till hjältar. 

Susanne agerar som konsult inom idrotten, näringslivet och offentliga sektorn. Hon är även verksam som mental rådgivare inom svensk elitidrott där hon coachar aktiva och ledare. Till Varberg kommer Susanne för att föreläsa om hur man tar fram kraften vid förändring. 

Klas Hallberg 

Klas Hallberg kommer med sina unika reflektioner om hur vi i Varberg kan utvecklas och både hänga med i skiften som skapas utifrån, men även våga gå före och initiera egna skiften. Klas menar att förmågan att både må bra och vara värdeskapande i tider av viss osäkerhet är en av de viktigaste förmågorna att träna upp. Både som individ, organisation och samhälle. 

Klas är rankad som en av världens 10 bästa talare enligt organisationen Speakerrating, och han har en makalös förmåga att blanda humor och allvar. En garanterad energikick för att rusta oss i Varberg inför en framtid med massor av möjligheter!

Vem den sista talaren till Varbergs Näringslivsdag blir kommer att släppas senare. 

Moderator: Tilde de Paula Eby 

Tilde de Paula Eby är den flerfaldigt prisbelönade programledaren, journalisten och författaren. Under sina 25 år som programledare på TV4 har vi sett henne i allt från Nyhetsmorgon, valsändningar och ” Efter Fem ” till galor, Hela Sverige bakar och Let´s Dance mm. 

Till Varberg kommer Tilde för att med van hand lotsa oss igenom Näringslivsdagen samt även inleda den med att tala om ”Möten med människor”. Hon har mött människor i olika skeden av sina liv. Allt ifrån barn på flykt till statschefer, politiska ledare, världsartister och stora idrottsstjärnor. I slutändan handlar det om möten mellan människor. Inget slår det mänskliga mötet. När människor träffas har man chansen att få med alla sinnen i kommunikationen.

Biljetter till dagen 

Då restriktionerna är fortsatt hårda och det ännu är oklart hur mycket publik som Varbergs Näringslivsdag får ta emot kan inte biljettförsäljningen dra igång som vanligt. Istället väljer arrangörerna att gå ut med en intresseanmälan som kommer ge alla anmälda en förtur i kön när biljettsläppet öppnas upp efter sommaren.

Plats & tid

Plats uppdateras längre fram.

8 september

Niclas Wilhelmsson, NW Event & Möten 
E-post: niclas@nwevent.se 
Telefon: 070-939 1985 

Senast ändrad: 2021-05-03