Choose language
Other:

Varbergs Näringslivsdag

Onsdagen 7 september träffas och inspireras vi av fantastiska talare på Varbergs Näringslivsdag!

Temat för dagen är: ”Låt din målsättning visa vägen!"

Temat genomsyrar hela dagen och föreläsningarna.
Allt ifrån hur man förtydligar sina mål för önskade resultat, till hur man inspirerar andra till att följa gemensamma målsättningar.
Det kommer bli den röda tråden som kommer att lyftas fram under dagen.

Moderator:

GUNTER MÅRDER
Günther Mårder har tidigare verkat som VD på Aktiespararna och som sparekonom vid Nordnet Bank. Sedan 2015 är han näringslivets röst i sin roll som VD på Företagarna. Günthers uppdrag är att driva opinion för att förbättra företagarklimatet och verka för att göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag. På fritiden försöker Günther få svenska folket att tänka sparsamhet genom sina digitala kanaler. Günther Mårder är också engagerad inom flertalet entreprenörsledda företag bland annat Kunskapsgruppen i Sverige, Spotlight Group och Lundqvist Trävaru AB.

Föreläsare:

ALEXANDRA STRÅBERG
Alexandra är Chefsekonom på Länsförsäkringar och har tidigare erfarenhet av ledande befattningar inom flera olika branscher och verksamheter. Hon har bland annat arbetat som chef för makroekonomisk analys på Skanska, chef för ‘Ekonomifakta.se’ och som senioranalytiker på Svenskt Näringsliv. Alexandra har lång erfarenhet av global trendanalys, strategisk verksamhetsplanering och är även ansvarig för Hållbarhetssekretariatet på Länsförsäkringar.

SVANTE RANDLERT
Svante är en av Nordens mest anlitade föreläsare med över 150 föredrag per år när det kommer till att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare till rätt plats. Han har genom åren hjälpt hundratals organisationer och tusentals chefer hur man blir medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon.
Han är den enda i landet bland över 1000 föreläsare, som genom tiderna lyckats få maxbetyget 5.0 vid tre olika tillfällen av en hel publik hos Sveriges största chefsnätverk Close. 2018 så var han nominerad som årets Talare 2018 i Sverige i kategorin genombrott.

Han har även fått bäst betyg av alla föreläsare på världens största Employer Branding event – World Employer Branding Day i Budapest, Employer Branding Summit i Amsterdam, Future of work i Ljubljana,
Rekryteringsdagarna i Oslo samt Leadership Day i Stockholm.

KRISTIN KASPERSEN
”Jag lär, Jag leder, Jag Är mitt liv” - Är en Kristin Kaspersen föreläsning vi får ta del av. Hon berättar hur hon genom livet har hanterat utmaningar, lärt sig att välja rätt tankar och hittat den kost, träning och det levnadssätt som hon mår bäst av. Hon påminner om vikten av återhämtning och ger tips på hur man
kan använda sin energi på rätt sätt för att uppnå sina mål. Ta del av smarta tankemetoder och verktyg till att hitta det som fungerar för just dig, i just den livssituation du befinner dig i dag.

MORGAN ALLING
Visst kan man kombinera konflikthantering med insiktsfullhet och en stor portion humor. Det gör i alla fall Morgan Alling i sina föreläsningar, med sin livsresa som utgångspunkt ger Morgan åhörarna verktyg till att förändra sina liv, med många skratt på vägen.

Morgan Alling är skådespelare, regissör och manusförfattare. Morgan har på senare år, parallellt med sin karriär inom teater, TV och film, arbetat som föreläsare med inriktning på konflikthantering och vända
motgångar till framgångar. Morgan föreläser även om kommunikationsproblem. Under föreläsningen tar Morgan upp konflikter kopplade till ledarskap, men också konflikter som finns på det individuella och personliga planet. Dessutom lär han ut konkreta sätt att hantera konflikter på, både i jobbet och i hemmet.

Det var efter Morgans uppmärksammade och omtyckta sommarprogram 2009, där han bland annat berättade om sin trassliga barndom, som han fick förfrågan om att skriva en bok. Det resulterade i “Kriget är slut” som handlar om hur han hanterade barndomens svårigheter och hur det har format den han är idag. I sin föreläsning berättar han om hur han lyckades bryta det sociala mönstret och omsätta det skadliga till något positivt.

Plats & tid

Arena Varberg

7 september

Senast ändrad: 2022-06-14