Dölj meddelandet
Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020.
Läs mer
Choose language
Other:

Kinas roll i världshandeln och påverkan på Sveriges ekonomi

Kina är idag världens största ekonomi och en av de viktigaste konsumentmarknaderna i världen. Det innebär enorm potential för svenska företag, både inom detaljhandeln och i tillverkningsindustrin.

Kinas omfattande ekonomiska reformer har lett till att landet håller på att byta kurs. Från att ha förlitat sig på export och tillverkning går man nu över till en modell som grundar sig på inhemsk konsumtion och tjänster. Samtidigt växer konkurrensen mellan Kinas alltmer kompetenta företag, både på hemmaplan och i resten av världen.

Kinas ekonomiska tillväxt och pågående snabba återhämtning från pandemins påverkan bidrar till att ett nytt affärslandskap träder fram. Under seminariet kommer vi tillsammans att utforska de förändringar som det nya affärslandskapet innebär för världsekonomin och hur dessa förändringar påverkar Sveriges ekonomi och internationella handel.

Seminariet är ett samarbete mellan Business Sweden och Regional Exportcentrum i Halland.

Seminariet är kostnadsfritt.

NÄR? Kl 08.30 – 09.30, torsdag den 15 april, 2021.
(Anmäl dig senast 14 april)

ANMÄL DIG HÄRlänk till annan webbplats

Plats & tid

15 april

08.30 – 09.30

Senast ändrad: 2021-03-25