Victorins Guld

”Det blir många känslosamma möten”

Grattis Hans Victorin, som tillsammans med brodern Ulf fick pris som Årets köpmän på Varbergsgalan 2017! Varför är ni värdiga vinnare?

- Först och främst är vi jättetacksamma att ni tycker att vi är det! Under de 40 år vi drivit Victorins har vi utvecklats och gjort många rätt under resans gång.

Nu har vi blivit uppköpta av Hedbergs guld online brand och det är en spännande resa att få vara med på. Vi är fortfarande en butik som ska fungera, och utöver det är vi ett lager i nätbutiken. Det är nya tider nu och då är det bara att välja: Antingen lägger man sig, eller så är det bara att förhålla sig till att det råder andra förutsättningar än när vi började 1978. Vi väljer att titta efter nya lösningar och göra det bästa av det.

Vilka värderingar styr ert företagande?

- Vi har sett detta som ett gott sätt att leva och det ska även gälla personalen, vilket har skapat lite familjekänsla. Vi jobbar som ett team och att alla får egna ansvarsområden ökar känslan av delaktighet. Trivseln har gått före ekonomisk vinst, det har fungerat bra genom åren och gett ett bra resultat.

Vi har också lagt tid och engagemang på att förstå kunderna. Många ärenden har att göra med livets stora händelser och det kan bli känslosamma möten i samband med giftermål, dödsfall, inbrott eller liknande. Då är det viktigt med en nära kontakt.

Vad tycker du om företagsklimatet i Varberg generellt?

- Här finns många duktiga företagare! Det är mycket energi i nätverkandet och det finns många tillfällen att skapa ett stort kontaktnät. Det har gett mig jättemycket att delta i näringslivets nätverk!

Vad är det bästa med att vara företagare i Varberg?

- Vi har alltid sett övriga guldsmeder som kollegor, inte konkurrenter. Vi lånar grejer av varandra när det behövs och vi hjälps åt, här finns inget revirtänk.

Vad önskar du för Victorins del under 2018?

- Jag skulle önska att kedjan utvecklas med två nya butiker. Sen önskar jag att vi får tydligare struktur på verksamheten – just nu är det mycket som är nytt och lite otydligt.

Och för din egen del?

- Att få fortsätta vara med och utveckla hela kedjan. Men rent privat så längtar jag efter ett äventyr med husbilen, att åka med hustrun till Spanien och kitesurfa.

Vem är nästa års vinnare?

- Grönsakspojkarna här över gatan – de jobbar hårt och jättelånga dagar! Jag beundrar dem och är glad över deras framgång. Rydholms är också fantastiska som har kört sin egen nisch i alla tider och lyckats med hårt arbete.


Victorins vann med motiveringen:

"Till årets köpmän 2017 har Varberg Handel utsett bröderna Hans och Ulf Victorin som leder Victorins Guld. Företaget startades 1908 av farfar John Victorin och bröderna tog över 1978. Företaget ägs sedan 2016 av ”Online brand” i vilket bröderna nu är delägare. Detta innebär att man rustat sig för framtidens handel med ett företag som driver både online handel och fysiska butiker."
 

 

Sidan uppdaterad 2018-02-28