En unik campingplats norr om Varberg

Tjänstemän från Marknad Varberg/Varbergs kommun gjorde nyligen företagsbesök hos Stråvalla Camping.

Stråvalla ligger i kommunens nordligaste del nära gränsen till Kungsbacka. Stråvalla Camping drivs av Thomas Eriksson. Han startade verksamheten 2007 och hade då 9 platser. Idag finns 134 platser för husvagnar och även ett antal ställplatser för husbil inklusive den service dessa gäster efterfrågar. Man erbjuder dessutom vanliga tältplatser. Här sysselsätts 11 personer under säsong och håller öppet maj-september.

Campingen är en utpräglad familje- och seniorcamping och har ett strategiskt bra läge mellan Varberg och Göteborg. Man bygger sin verksamhet kring ett unikt koncept där varje husvagnsplats har egen dusch och toalett i direkt anslutning till platsen. Detta är Stråvalla Camping ensam om i Skandinavien, berättar Thomas Eriksson.  

Utöver traditionell service och aktiviteter erbjuder man bl. a. pool till sina gäster. Ett bra alternativ för badsugna barn och vuxna då Stråvalla havsbad ligger ca 2 km promenadväg från campingen.

Under perioden oktober-april håller man stängt och sysslar då med underhåll och utvecklingsarbete. Campingen har utrymme för att byggas ut ta emot fler gäster och det finns ett starkt driv för att investera och utveckla verksamheten.

Campingen är en bransch i snabb utveckling och gamla mönster är på väg att förändras, menar Thomas Eriksson. Det är många investeringar som måste göras om man vill vara uppdaterad och erbjuda hög kvalitet. Husbilsförsäljningen har ökat dramatiskt de senaste åren och vi måste möta denna kundgruppens servicebehov. Husvagnsägarna har blivit mer stationära och använder vagnen som en sommarstuga under hela säsongen. Helst skulle de vilja stå kvar under hela året avslutar Thomas.

Sidan uppdaterad 2017-10-09