Årets besöksnäringsföretag - Strömma Farmlodge

"Man kan visst trolla med knäna"

Grattis Marina Evertsson! Strömma Farmlodge blev årets besöksnäringsföretag på Varbergsgalan 2017. Varför är du en värdig vinnare?

- För att jag är en kämpe! Och jag ser möjligheter vart jag än vänder mig.

Vad får dig att kämpa på i motvind, vad är din drivkraft?

- Jag jobbar bäst i motvind och är mer motiverad då än när det går bra. Jag låter det vara dåligt en stund, jag är inte lika impulsiv som innan och måste inte agera direkt. De här åren har jag lärt känna mig själv och jag känner mig trygg med att jag kommer ut på andra sidan. Men visst motstånd ger jag efter för, jag jobbar till exempel inte på måndagar för jag fungerar inte alls då. Det går alldeles utmärkt att jobba andra timmar på veckan istället.

Något favoritminne från åren på Strömma Farmlodge?

- Jag lämnar snabbt saker bakom mig och har alltid blicken framåt. Ofta är det uppladdningarna inför något stort som blir bästa minnet.

Vad tycker du om företagsklimatet i Varberg generellt?

- Bra, men jag är inte så aktiv. Jag har ett litet nätverk i företagsvärlden men gillar att träffa folk hos mig på Strömma. Jag har alltid en positiv känsla i kontakter med Marknad Varberg (numera Näringslivs- och destinationskontoret, reds anm) och kunde vara bättre på att utnyttja resurserna som finns där.

Dina bästa tips till nya företagare?

- Lita på magkänslan! Se dig omkring och upptäck vad har du för tillgångar istället för att bara titta på kostnader och vad du inte har. Man kan visst trolla med knäna. Omge dig med positiva människor och se de negativa som en drivkraft, ta inte in vad de säger i hjärtat.

Vad önskar du för Strömmas del under 2018?

- Att planerna går i lås med vår nya del av verksamheten – vi ska sälja egenproducerat kött och även bröd, kakor, sylt och sådant som vi gör själva. Sen har vi växt fort och jag vill bli mer medveten om ekonomin för ett bättre resultat.

Och för din egen del?

- Jag vill ha ett harmoniskt arbetsliv, och skulle vilja friskriva mig mer från schemalagt arbete och fungera mer som en värdinna. Men annars planerar jag ingenting, jag har inte ens en kalender för jag får panik om där står en massa saker jag ska göra. Jag vill känna mig fri!

Vem är nästa års vinnare?

- Gärna någon ny och hungrig… kanske Roxy Handing och André Pfeiffer på Brittas? Men annars tycker jag att Varbergs Kusthotell har fått ett riktigt lyft och är en värdig vinnare.

 

Strömma Farmlodge vann med motiveringen:

"Årets Besöksnäringsföretag i Varberg är etablerat sedan tre år tillbaka. På kort tid har de växt fram som en självklar attraktiv destination som attraherar folk från hela Sverige. Entreprenören är modig och är framgångsrik i att marknadsföra sig via innovativa evenemang, konserter och ett intressant flöde i sociala medier och genom nyskapande samarbeten med andra kreativa samskapare. Man har även under året initierat ett nytt besöksnäringsnätverk som enar och gynnar lokala kluster för större gemensam räckvidd och framgång. Verksamheten vilar på flera ben och man satsar ständigt på utvecklingsarbete." 

 

 

Sidan uppdaterad 2017-12-13