Digitalakademins kick-off och utbildningar

Genom Digitalakademin kan du som företagare lära dig hur ditt företag blir mer framgångsrikt på nätet. 

Digitalakademin är ett initiativ av Almi och Google, vars mål är att svenska företag ska bli bättre på att utnyttja digitaliseringens möjligheter.


Vill du lära dig hur ditt företag kan bli effektivare och mer framgångsrikt på nätet? Utveckla din verksamhet och lära dig allt om digitaliseringens möjligheter. Anmäl dig till kick-offen och utbildningarna redan idag!

Utbildningen består av en Kick-Off och 4 efterföljande utbildningsträffar.

Kick-off på Hotell Tylösand 26/4
Digitalakademin inleds med en kick-off där vi gästas av inspirerande talare från Almi, Google och lokala företag så som 365id, Vårdväskan och ClearSense . 
Vi pratar om betydelsen av att finnas digitalt och får lyssna till digitala case ur verkligheten. 

Moderator för dagen är Camilla Björkman, affärsutvecklingschef och delägare till BreakIt. Camilla som brinner för entreprenörskap och media har bland mycket annat hunnit driva egna bolag och skrivit två böcker.

Kick-offen är den 26 april på Hotell Tylösand, klockan 10-12. 

Efter Kick-off följer fyra utbildningstillfällen med olika teman. Dessa genomförs av Googles certifierade partnerbyrå, ClearSense.

ANMÄL DIG HÄR


1: Närvaro online 3/5
I den första av de fyra utbildningarna presenteras fördelarna med att ha en närvaro online och du får kunskapen och verktygen för att skapa en hemsida. 
Kursen hålls på Tylebäcks Kursgård den 3 maj klockan 09.00-12.00. Vi bjuder på fika.


2: Få fler kunder 9/5
Hur får du dina besökare att omvandlas till nya kunder? Du tjänar ingenting på att enbart driva trafik till din webbplats, utan på kunder som handlar hos dig. Med några få knep kan du öka omsättningen från din hemsida utan att spendera mer på marknadsföring. 
Kursen hålls på Tylebäcks Kursgård den 9 maj klockan 09.00-12.00. Vi bjuder på fika.

3: Driv trafik till din hemsida 16/5
Hur får du besökare till din hemsida? Utbildning tre granskar ett antal olika online-kanaler och ger dig förståelse för hur dessa samverkar i kundens köpprocess. Allt för att kunna driva så mycket trafik mot din hemsida som möjligt. 
Kursen hålls på Tylebäcks Kursgård den 16 maj klockan 09.00-12.00. Vi bjuder på fika.

4: Implementering & utveckling 29/5
I den fjärde och sista utbildningen kommer du att få en inblick i var och hur ditt företag kan utvecklas ytterligare. Utbildningen kommer ge dig en uppfattning om hur du kan följa ditt företags framgång. 
Kursen hålls på Tylebäcks Kursgård den 29 maj klockan 13.00-16.00. Vi bjuder på fika. 

 
 
Google + Almi = Digitalakademin

Digitalakademin är ett initiativ av Google och Almi. Syftet är att utbilda svenska företag till att bättre ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen erbjuder. 
Läs mer på digitalakademin.se
3000 företagare i 17 städer

Digitalakademin har hittills utbildat över 3000 företagare i digitala kunskaper i 17 städer. Anmäl dig till något av våra utbildningsevent, eller sätt upp en personlig läroplan på vår onlineplattform.

På Digitalakademins Onlineplattform kan du utforska vårt ämnesbibliotek som erbjuder kostnadsfria utbildningar inom 23 olika digitala områden. 
Klicka vidare till Onlineplattformen här
Nya jobb skapas främst i små och medelstora företag 
Därför är det särskilt viktigt för jobbskapande att dessa företag kan möta den ökade konkurrens på internationella marknader som den pågående digitaliseringen medför. Sverige har länge haft fördel av att ligga långt fram inom just digitalisering, men vi ser att denna fördel blir mindre och mindre och att många länder knappar in på Sverige. I syfte att stärka företagens digitala konkurrenskraft tar därför Google och Almi på sig uppgiften att avgiftsfritt utbilda små och medelstora företag över hela Sverige i digitaliseringens möjligheter.

Sidan uppdaterad 2017-03-21