Skandinavisk talangjakt gav många spännande idéer!

Under 3 dagar 9-11 maj 2017 samarbetade danska universitetsstudenter med svenska studenter från Campus Varberg tillsammans med företag i Halland för att ta fram nya användningsområden för produkten ull.

Tävlingen STCC Scandinavian talent case competitiongenomfördes i Campus Varbergs lokaler med över 50 deltagande personer.

Uppdraget under STCC var konkret: det finns idag en stor problematik i att för mycket ull från köttindustrin går till spillo och slängs helt i onödan. Hur kan man skapa nya användningsområden för ullen och även få med ett miljö- och hållbarhetspersektiv?

 
De medverkande studenterna har delats in i sju mixade lag med olika kompetenser och utbildningsbakgrund i grupperna. De har arbetat i en innovationsprocess med metoden Design Thinking där prototypbyggande och kontinuerliga tester mot målgrupp är i fokus. Drivhuset Göteborg, Coompanion Halland, Alexandersoninstitutet med flera deltar som resurspersoner och bollplank, och ett antal ullexperter har bjudits in för att ge de tävlande lagen ännu mer kött på benen kring potentialen och fördelarna med materialet ull.

Samtliga sju lag fick presentera sina idéer inför en entusiastisk publik och en fyramanna-jury under fem minuter. Efter överläggning utsågs inte bara ett, utan två lag som vinnare av förstaplatsen. Det ena laget vid namn Woolers presenterade en idé om ull-emballage i containrar som skulle ersätta traditionella metoder. Det andra laget hade tagit fram lösningar för odlingar som kunde ge förbättringar inom lantbruk.

 

 

Marknad Varberg vill tacka samtliga medarrangörer, alla deltagande studenter, experter, juryn och konsulter för ett fantastiskt event! 

Insatsen finansieras genom stöd av Region Halland, Varbergs Kommun och Interreg.

 

 

Sidan uppdaterad 2017-05-12